реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Відра і вила
Відра і вила
ВасильДата: П'ятниця, 19-Лис-10, 20:42 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Сьогодні вони були з відрами, завтра можуть прийти з вилами. Це -- метафора, проте факт, що дрібний і середній бізнес радикалізується.

З часів Помаранчевої революції Україна не знала таких масових виступів -- до Верховної Ради протестувати проти Податкового Кодексу Азарова-Тігіпка прийшли більше 10 тисяч підприємців. У Хмельницькому підприємці не просто били у відра, як у Києві, а виламали двері в обласну адміністрацію, голова якої з характерним прізвищем Ядуха мусив рятуватися втечею через задній вихід. Не у платті, як Керенський, але це -- дзвіночок владі. У Харкові та Одесі не тільки підприємці протестують проти фальсифікації виборів міських голів.

З одного боку існуюча ситуація з податками критична -- підприємці платять по 200 гривень єдиного податку і завозять в наші міста фури китайського та турецького ширнетребу, не платячи податків і внесків до Пенсійного фонду. З іншого, як каже голова чернігівських "базарників" Олена Варнакова, цей бізнес (завезення в Україну іноземного дешевого ганчір"я) належить 5 сім"ям в Україні. І вона забула додати, що ті сім"ї -- неукраїнські. Що радикалізує етнічну сторону протистояння. Приклад -- успіх "Свободи" у центральній Україні, який так налякав регіоналів та нацдемів.

Наче й правий голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський. "Насправді в Податковому кодексі вирішується одне питання - як прикрити оптимізаційні схеми, як зробити так, щоб бізнес припинив займатися крадіжкою податків", - заявив Бродський. "У нашій країні 90% бізнесу перебуває в тіні. Легальний тільки великий бізнес і то не до кінця. По суті, тисяча підприємств оплачує весь бюджет країни", - сказав він.

"Найголовніший бізнес у нас у країні - хто більше вкраде від ПДВ, хто більше переведе в готівку грошей і оптимізує прибуток, хто заплатить найменшу зарплату, а інше видасть у конверті. Це, начебто б, весело, усім усе подобається", - вважає Бродський.

З іншого боку, коли дрібного підприємця змушують платити набагато більше, ніж до цього, а він бачить як Президент живе у краденому заповіднику, як урядовці роз"їжджають на "мерседесах" та "майбахах", куплених не за зарплату, то платити на нові "майбахи" нові податки ніхто не хоче. Багаті не поділилися з бідними за Ющенка. Багаті нахабно жирують на вутлих плечах бідних за Януковича.

Про вила після відер варто згадати й через те, що страйкуючі підприємці відмовилися від співпраці з політсилою Юлії Тимошенко і жоден політик не посмів прийти під Верховну раду, як свій для підприємців. Письмові заяви -- "ми вас підтримуємо" -- потрібні підприємцям, як зайцю стоп-сигнал.

В той же час координаційна рада страйкому прийняла рішення провести 22 листопада у Києві на вулиці Банковій збір ініціативної групи з метою скликання загальнонаціонального референдуму по достроковому припиненню повноважень Верховної Ради України.

"Майдану більше не буде!" -- заспокоює себе, своїх московських шефів та урядовців Януковича відомий україноненависник Вадим Колєсніченко. Ой, ля-ля! Ще не вечір. Майдану, може, й не буде. Більш реальні вила.

 
ШкуркоДата: Неділя, 21-Лис-10, 19:12 | Повідомлення # 2
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Ми все-таки живемо у ХХІ ст. "Вила" до яких закликала Тимошенко, подаючи за приклад події у Франції, не знадобилися навіть під час майданних протестів 5-ти річної давнини. Чи зможуть підприємці виступити організовано після цих демонстрацій? На місцевих виборах вони були скоріше пасивні, як і під час офіційних обговорень. Ті , що прийшли у ради, мають, мабуть, не протестні інтереси. А взяти участь у круглому столі у Ніжині захотіла тільки чверть запрошених підприємців. Наше підприємництво хворе на загальну корупційну хворобу і роботу " в тіні". Найважче почати із себе, легше, щоб усе було як є. Виклик зробив Уряд, і не від хорошого життя, бо далі нікуди. Чи подасть він такий же приклад щодо можновладців? Це була б справді революція! Цього власне чекає суспільство і вимагають протестувальники.
 
ВасильДата: Середа, 24-Лис-10, 06:29 | Повідомлення # 3
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Думаю, все ж цей Майдан є суто прагматичним -- і то добре. Адже нам не вистачає угоди уряду з громадянами. Тому не так важливі самі принципи, через які вийшли люди на Майдан (бо з усіма їх вимогами дійсно погодитися не можна), а важливий факт такого виходу після недавніх виборів Президента, місцевих виборів і , зрештою, основна частина тих, хто тма стоїть -- з Донеччини, Дніпропетровщини тощо, тобто областей, які голосували за Януковича. А в Києві вони українізуються -- їм співає Тарас Петриненко, вони піднімають українські прапори. Так твориться нація. І до чого тут Азаров? Хіба як подразник?!
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Відра і вила
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: