реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Шведський урок
ВасильДата: Понеділок, 20-Вер-10, 20:35 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Чомусь усі вважали Швецію страшно прихильною до мігрантів. Аж раптом на виборах шведська ультраправа партія "Шведські демократи" взяла 6 відсотків. Сьогодні у Швеції понад 15 відсотків населення -- мігранти. Виявилося, що благополучна країна починає збурюватися проти засилля чужинців.

Серед цих іммігрантів налічується найбільше безробітних, котрі живуть за рахунок соціальних допомог. Зрозуміло, що це не до вподоби багатьом місцевим платникам податків. До того ж, великий наплив іммігрантів суттєво збільшив рівень злочинності у, донедавна, тихій миролюбній та процвітаюцій Швеції.

Цю партію обзивають ксенофобами, мало не расистами. Щось таке подібне чути і в Україні щодо партій, які сповідують націоналізм.

Мій добрий приятель -- росіянин твердить:" Мне Бог дал всю землю и я могу жить, где хочу". Еге ж, тільки тоді треба визнати, що на твою землю, у твій сад, у твою квартиру теж має право прийти чужинець. Він же запросто може мотивувати таке загарбництво теж Богом.

Ні, Бог дав кожному народові свою землю. І якщо один народ переміщається на землю іншого народу, то народ осілий має право боронитися від народу прийшлого. Не тільки на виборах, але і зі зброєю в руках. Так, як боронилися українці від москалів, скажімо, у 1920-х роках. Чи як сьогодні бороняться чеченці. І це право -- Божественне.

А до лайливих термінів нам не звикати -- були мазепинцями, бандерівцями, петлюрівцями, побудемо ксенофобами, расистами, ким там ще. Але свою землю маємо оборонити. І свою мову. І свою церкву. І свою культуру. Якщо хочемо лишитися самими собою. Адже Бог створив нас українцями.

ШкуркоДата: Середа, 22-Вер-10, 18:56 | Повідомлення # 2
Група: Редактор
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Річ,мабуть,у тім, що більше мігрантів вони не можуть "переварити". Щодо українців, то нам би міжслов'янського спілкування. Але тут же пробуватимуть приліпити нам ярлик панславізму. Чому і хто? Щодо мігрантів до України, то і без них у нас проблем вистачає. Тільки нас не питають. Їдуть.
Щодо мови. На цій темі більше спекулюють так звані київські патріоти, які добре себе почувають в неукраїнській столиці, за духом.
Бо як зауважив І.Качуровський, "можна писати російські вірші і бути українським патріотом". І навпаки, додам від себе.

StanislavДата: Середа, 06-Жов-10, 08:40 | Повідомлення # 3
Група: Видалені

Василь,я не зрозумів, у Вас симпатія до шведських ультраправих лише тому, що ви любите свій садочок? Націоналізм дуже широке поняття, в класичному розумінні в ньому уживаються і свій садочок, і радикали з бітами в руках. Тому асоціювати правих радикалів з своїми почуттями я б не поспішав. В тій самій Швеції більшість населення немає нічого спільного з радикалами, це цивілізований і просунутий народ, який набагато ближче до англійців чи американців ніж до українців, з якими вони колись будували Київську Русь. Нажаль час який пройшов з того часу змінив попрацював на вікінгів набагато краще ніж на словян. А вірніше, це вони примусили час попрацювати на себе.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: