реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » "Інтер" образив росіян?
"Інтер" образив росіян?
ВасильДата: Четвер, 19-Сер-10, 17:53 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
"И на старуху бывает проруха" - можна сказати російським прислів"ям на сюжети телеканалу "Інтер", тотально (?) контрольованого владою в особі голови Служби безпеки України В.Хорошковського. Ні, сам очільник СБУ молодий, бадьорий і аж підстрибує -- тобто ні зі "старухою", ні з "прорухою" його асоціювати не можна. А ось телеролики до Дня незалежності України викликали таку оцінку.

Адже там росіяни показані як зачухані якісь, ліниві і брудні -- дід прокидається на голому ліжку, чухає низ живота, п"є квас і вся гоп-компанія десь наче на Волзі виспівує своєю мовою наш Гімн. Недарма якийсь громадський рух Севастополя висловив протест.

Чесно кажучи, якби в Росії показали пузатого козака з салом в одній руці, горілкою в іншій та біля макітри вареників і щоб він виспівував українською їх гімн щось там "Слався, Росія" чи "Боже, царя храни" -- я б теж вважав це насмішкою над українцями. Але ж ролик знято і показано на не якомусь пронаціоналістичному каналі (а хіба є такі?), а на проросійському. І знімав його Марк Гресь, що зве себе наполовину росіянином. Може й правда -- правда вилазить, як ти її не маскуй? Правда в сенсі сприйняття росіян.

Щоправда, образились і євреї. А тим чого у капу плакатися, якщо вони єдині з національних меншин показані народом освіти -- дія відбувається явно в класі. Виявляється, євреї не можуть бути із козацької сім"ї -- їм, бачте, це не цимусно, а навіть гевултно. Ізраїльський історик Шимон Берман, що родом із Харкова, обурився, як у телеролику єврейські діти співали "фун казакишен мишпохэ" ("із козацької сім"ї"). Звісно, євреям і Хмельницький не до вподоби, і Симон Петлюра, і князь Святослав і багато інших українських героїв. Може, їм і Україна не до вподоби? Так ніхто ж не держить -- виїхав же Берман, ніхто за поли лапсердака чи за пейси не тримав. А повчати нас із воюючого Ізраїля -- зась!

Слава Україні!

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » "Інтер" образив росіян?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: