реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Кінець "Літературної України" чи Імітатори.
Кінець "Літературної України" чи Імітатори.
ВасильДата: Середа, 07-Лип-10, 14:12 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Присутній
Непоміченою пройшла подія -- призупинення виходу газети "Літературна Україна" -- головного органу Національної (Боже ж мій!) Спілки письменників України. Натомість невихід "20 хвилин з Володимиром Яворівським", головою цієї самої Спілки, спричинив хоч якусь реакцію.

"ЛітУкраїна" вже давно перебуває в стані перманентного умирання, як і більшість українських газет. Скажімо, газети "Просвіти" -- "Народний лікар України" та "Слово Просвіти" мають до сорому низькі тиражі, як і чернігівська "Сіверщина" . Щоправда, різниця "Сіверщини" з вищеназваними полягає в тому, що наша газета самофінансується, а дві просвітянські газети фінансуються з бюджету. А "Кримська світлиця", засновником якої є та ж таки "Просвіта", взагалі не виходить і засновник мовчить. Звісно, що ж Павло Мовчан буде виступати проти закриття "Кримської світлиці", якщо за такий виступ можуть відібрати взагалі фінансування ВТ "Просвіта"?! Краще провести черговий "круглий стіл", де діди самі себе послухають та приймуть чергову заяву, цінність якої не набагато більша за вартість паперу, на якому її видрукувано. Або провести концерт, де режисер заробить, автор сценарію, виконавці, а що для української справи користь близька до нуля -- не скажіть: режисер же заробить, і автор сценарію, і виконавці... Та й П. Мовчан покаже, що "Просвіта" імітує своє життєіснування.

"ЛітУкраїна" помирає -- письменники мовчать. Та вони й газету свою не читають -- суджу хоча б по чернігівських. І Яворівський на її захист не виступає. Цікаво, а депутатської зарплати В.Яворівського на скільки б номерів вистачило? Або депутатської зарплати П.Мовчана на випуск "Кримської свтілиці"? А якщо попробувати?

 
СпудейДата: Середа, 07-Лип-10, 15:23 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
є таке покликання - професійний українець. А взагалі це досить дивно, коли українці у своїй державі обєднуються в українські організації.

Спудей
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Кінець "Літературної України" чи Імітатори.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: