реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Туман Киргизстану
Туман Киргизстану
ВасильДата: Субота, 24-Квіт-10, 09:14 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Перші сумніви в правдивості розтиражованої версії про події в Киргизстані з"явилися у мене тоді, коли телебачення показувало напівспалений будинок скинутого президента Бакієва: дуже скромний -- у нас, в Чернігові, набагато кращі мають рядові чиновники. А тут президент, якого звинувачували в корупції!

Згадалося, що незадовго перед масовими безпорядками, які й скинули президента Курманбека Бакієва, він виступив з глобальними, панкиргизькими ідеями, які б відділили його країну від московського впливу. Тоді чомусь подумалося про Ющенка, який теж, чи не єдиний з української еліти, говорив про панукраїнські ідеї.

"Известия" взяли інтерв"ю в лідера "повстанців" Рози Одунбаєвої -- головне питання стосувалося американської військової бази. Муляє вона щонайперше росіянам.
Зрештою, глава Білорусі Аляксандр Лукашенка, нагадав -- хоч як це непопулярно говорити, але К.Бакієв є законним президентом Киргизстану. Лукашенка його й прихистив у себе. Нагадаю, що той же Бакієв прийшов до влади в результаті так нелюбої Кремлю "трояндової революції" і труїти його, як Ющенка, було для Кремля надто вже прозоро...

Нагадаємо, що в 2005 році Москва намагалася посадити в крісло президента Киргизстану полковника ФСБ Фелікса Кулова, але тоді плани Москви здійснити не вдалося.

Як повідомляє Reuters, повалений президент Киргизстану Курманбек Бакиєв заявив на прес-конференції в Мінську (Білорусь), що основною причиною державного перевороту в Киргизстані в квітні 2010 року є гнів російського керівництва на його рішення продовжити з США договір оренди бази Манас.

За словами Бакиєва, це рішення не сподобалося російським президентові Медведеву і прем'єрові Путіну. «Вони сказали мені: навіщо ти тримаєш цю базу: Нас це хвилює і нас це не влаштовує», — розповів Бакиєв. За його словами, російське керівництво було розгніване, що зіграло ключову роль в усуненні його з посади президента.

Чому ж в Україні подається тільки вигідне Москві трактування киргизьких подій? Тільки й тому, що українці живуть на окупованому інформаційному просторі. Нелюбий демократам А.Лукашенка в даному разі є більшим антиросійським діячем, ніж наші українські патріоти.

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Туман Киргизстану
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: