реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Європа мовчала...
Європа мовчала...
ВасильДата: Вівторок, 02-Бер-10, 18:48 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Цього вірша навів у своєму блозі на "Українській правді" Володимир В"ятрович, директор архіву СБУ -- молодий хлопець, що так багато уже зробив для утвердження української історичної правди. Скажімо, він з"їздив у ізраїльський комплекс Яд-Вашем і піймав їх на брехні: в Яд-Вашемі не виявилося жодних доказів співпраці Романа Шухевича, Степана Бандери та ОУН чи УПА з німецькими вождями. Якщо не рахувати за документи вирізки із московської газети "Правда"...

Цього ж вірша Володимир В"ятрович подав у своїй статті, де аналізує дурнувату резолюцію Європарламенту із закликом відмінити указ про присвоєння С.Бандері звання Героя України. Як на мій погляд, то й присвоювати його було не варто -- бо хіба Тарас Шевченко чи Іван Мазепа менші герої, ніж Бандера? А так ми і до князя Володимира дійдемо і до Кия, пам"ятник якого мало не впав від діянь Черновецького...

Але якщо вже є такий указ -- то яке діло Європі до наших героїв? Чому це замість московського ЦК нам буде вказувати як жити брюссельське ЦК?!

Зрештою, НАТО прийняло до своїх рядів Албанію, де мамалигу ниткою ріжуть. А Україні кажуть, що вона не дотягує своїми параметрами. Найбільша країна Європи не входить до Євросоюзу. Країна, яка входить у десятку світових виробників ракет, гелікоптерів і зброї, не підходить за технологічними параметрами... Потримайте мою сметану, -- кажуть в Одесі, -- поки я пересміюсь.

Тому я вітаю візит Президента України Віктора Януковича у Брюссель, де він заявив про перехід від євроромантизму до європрагматизму. Тобто від красивих слів і картинок Ющенка до виборювання у жадібної Європи наших прав. Так, Янукович -- колишній зек. Та щось мені пригадується подібне і про італійського прем"єра Берлусконі... Зрештою, не хотіла Європа мати справу з делікатним Ющенком (навіть безвізовий режим не дали Україні) -- то хай має справу з Януковичем. Україна має різні обличчя.

І Європа вже налякалася ймовірному зближенню України з Росією -- он яку бігом резолюцію прийняли:" "Україна є європейською країною і, відповідно до статті 49 Угоди про Європейський Союз, може претендувати на членство в ЄС, як і будь-яка інша європейська країна, що визнає принципи свободи, демократії, поваги до прав і основних свобод та верховенства права".
О, як заговорили! А що ж від Ющенка п"ять років свої євроноси вернули?

До речі, коли пересмієтесь від незнання Януковичем географії (Осетія Південна чи Північна -- він так і не знає), зверніть увагу, що він зняв питання про визнання Україною маріонеткових російських "держав" Абхазії та Південної Осетії. А його заступниця керівника адміністрації Ірина Акімова заявила, що Україна не буде вступати в Митний Союз із Москвою. Тож прагматична команда донецьких, віриться, буде таки стояти за Україну. Донбас і Росія розчаруються в Януковичу, а галичани його ще полюблять...

Тепер же -- обцяний вірш Олександра Олеся:

ПАМ’ЯТАЙ

Коли Україна за право життя
З катами боролась, жила і вмирала,
І ждала, хотіла лише співчуття,
Європа мовчала.

Коли Україна криваві жнива
Зібравши для ката, сама умирала
І з голоду навіть згубила слова,
Європа мовчала.

Коли Україна життя прокляла
І ціла могилою стала,
Як сльози котились і в демона зла,
Європа мовчала.

Олександр Олесь, 22.08.1931 рік

 
ВасильДата: Середа, 03-Бер-10, 21:55 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
"Шануючи тебе, я тебе запрошую, але, шануючи мене, ти не приходь".
Є таке прислів'я в тюркських народів. Європа висловилася
за можливість вступу України до ЄС, коли в Україні прийшла
така влада, яка чи ж скористається цим запрошенням.
Те, чого безуспішно добивався Ющенко, та й його попередники,
Європа одразу ж на блюдечку піднесла Януковичу. Чи не тому, що
Європа побоювалася, що Ющенко залюбки скористається запрошенням,
натомість Янукович майже напевне ні?
От з якого погляду, як на мене, треба розглядати європейську
останню резолюцію щодо України, а не зосереджуватися надмірно
на пункті про С. Бандеру, що може бути темою окремих великих
непростих роздумів. Можливо, й справді, тут цінічний розрахунок,
і цей пункт потрапив до резолюції як ще один запобіжник проти
того, щоб Україна таки скористалася запрошенням? А коли справді
той пункт додали поляки, то доречно згадати ще одне тюркське
прислів'я: "Пес пса куса, а вовк - обох". Ясно, хто для нас із
поляками вовк.
Віктор Леві, Дніпропетровськ
 
AmbalДата: П'ятниця, 05-Бер-10, 23:09 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Все це і так зрозуміло, без зайвих аналогій-роздумів. Тільки от не прибічникам (м'яко скажу, щоб не образити) ворожих до Януковича партій таке писати. А чого це Ви не зазначаєте, як Янукович підписав входження до газового консорціуму, а на прес-конференції у Москві підтвердив, що він від передвиборчих обіцянок стосовно утвердження російської мови не відступиться, та й не тільки це. Зрозуміло - Ви так впевнено роздумуєте тепер, коли Янукович став Президентом, бо ваші партії "пришлябайли" переметнулися від Ющенка до Януковича, рятуючись від повного свого краху, а з іншого боку все зробили, як вони завжди це і роблять, вставляють ніж у спину Україні. А як воно повинно інакше бути? Зрадники, які розкололи РУХ, по-іншому діяти не можуть. І знаєте - не падайте так вже на коліна (аж соромно за вас!) перед Януковичем і Москвою! Вам це не личить, а, може, і навпаки.
 
SerjДата: Субота, 06-Бер-10, 20:33 | Повідомлення # 4
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Ющенко вважає, що Янукович кинув виклик мільйонам українців

Колишній Президент України Віктор ЮЩЕНКО розцінює дане в Москві главою держави Віктором ЯНУКОВИЧЕМ зобов’язання переглянути рішення про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері і Романові Шухевичу як поступку національними інтересами.

Про це повідомляє сайт “Нашої України”.

«Розвиток українсько-російських відносин на засадах взаємної поваги і партнерства є пріоритетом зовнішньої політики України. Проте перший офіційний візит Президента України В.ЯНУКОВИЧА до Москви не продемонстрував кроків до розв’язання ключових проблем двосторонніх відносин. Натомість його результати посилили у суспільстві тривогу – чи не приховує гасло про «поворот» в українсько-російських взаєминах односторонніх поступок всупереч національним інтересам України», - переконаний В.ЮЩЕНКО.

Він наголосив: «Російська сторона не подала будь-яких сигналів щодо перегляду кабальних для України газових контрактів, щодо реалізації важливих економічних проектів, з облаштування спільного кордону, без якого неможливий безвізовий режим з Євросоюзом. Москва продовжує демонструвати жорстку і послідовну політику, добиваючись зміни зовнішнього і внутрішнього курсу України з метою підпорядкування українських національних інтересів російським».
«Для цього використовуються економічні інструменти у вигляді втягування у митний союз, військові – відмова від виведення Чорноморського флоту РФ з української території. Але в останні роки посилилось і пряме втручання у внутрішні справи України під гаслами «захисту прав російськомовних громадян» та «недопущення переписування історії». На жаль, Президент України В.ЯНУКОВИЧ не зміг нічого протиставити такій політиці російської сторони», - констатував В.ЮЩЕНКО.
«Знаковою поступкою національними інтересами є публічне зобов’язання напередодні святкування 65-ї річниці Перемоги Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні переглянути рішення про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері і Роману Шухевичу», - підкреслив лідер «Нашої України».
В.ЮЩЕНКО вкотре наголосив: «Для мільйонів громадян України Степан Бандера і Роман Шухевич були і залишаються національними героями, незважаючи на всі зусилля радянської пропаганди. Вони були лідерами збройної боротьби за незалежність, що розгорнулася в ході Другої світової війни. Їх тривалий опір гітлерівському і сталінському режимам спирався на широку народну підтримку у багатьох регіонах України. І в наш час незалежність залишається високою цінністю для українського суспільства. Не випадково, саме Степан Бандера увійшов до першої трійки у всенародному рейтингу «Великих Українців».
«Спроба перегляду рішення української держави про вшанування цих героїв – це виклик мільйонам її громадян – усім хто, сповідує ідеали незалежної демократичної європейської України», - вважає В.ЮЩЕНКО.
«Слабка, розділена Україна вигідна деяким політикам і ззовні і всередині. Але українським громадянам потрібна вільна, сильна і справедлива Україна. Потрібна держава, що чує їх сподівання, а не бажання закордонних політиків. За неї вони голосують на всіх виборах і сподіваються від глави держави розуміння своєї відповідальності перед нацією», - додав він.
«Обов’язок влади – продемонструвати твердість у відстоюванні національних інтересів. Найперший серед них – збереження і зміцнення єдності країни навколо її європейського вибору, подолання політичної і економічної кризи. Україна вимагає від глави держави такого розуміння і виконання свого обов’язку», - підсумував В.ЮЩЕНКО.
постiйна адреса статтi: http://www.unian.net/ukr/news/news-366216.html

 
SerjДата: Субота, 06-Бер-10, 20:47 | Повідомлення # 5
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Віктор Янукович не виконує свої передвиборчі обіцянки, тому суспільство має змусити його дотримуватися свого слова. Таку тезу під час прямого ефіру політичного ток-шоу «Шустер live» висловив голова ВГО «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Згадаймо, які борди висіли у переможця виборів. Я нарахував мінімум п’ять зобов’язань, які Янукович вже не виконав», - пояснив свою думку Гриценко.

Першим з них Гриценко назвав п’ятирічні податкові канікули для представників малого бізнесу: «Прийняли два тижні тому проект Акімової, яка зараз перший заступник голови Секретатіату, у якому податки залишаються. Тобто виконання своєї обіцянки зірвали».

Другим прикладом Гриценко назвав передвиборче зобов’язання Януковича щодо підвищення соціальних стандартів для малозабезпечених сімей.

«Саме Партія регіонів не дала прийняти в цілому цей закон, відтермінувала його далі», - нагадав Гриценко.

Третьою такою обіцянкою новообраного Президента була пропозиція надати вчителям статус державного службовця. Відповідний закон не був прийнятий, бо за нього не проголосувала фракція Партії регіонів.

Також, по-четверте, не набув сили передвиборчий лозунг новообраного Президента щодо пожиттєвої тюрми для корупціонерів. Причина – таку законодавчу ініціативу під час розгляду у парламенті не підтримала саме фракція регіоналів та особисто її лідер – Віктор Янукович.

Гриценко навів й п’ятий приклад безвідповідальності нового Президента відносно своїх передвиборчих зобов’язань: гасло про повернення у школу десятирічки залишилося на папері, адже саме фракція Партії регіонів не голосувала за цей законопроект.

Гриценко прогнозує й шосте порушення свого слова з боку Януковича: «Гарантую на 400%, що перехід до 2011 року на контакту армію, про що йшлося у програмі Віктора Федоровича, не відбудеться».

До того ж, Гриценко звернув увагу на скасування новою владою місцевих виборів. «Всіх нас позбавили права обирати місцеву владу, - зауважив він. – Якщо діяти в таких спосіб, можна прийняти постанову й перенести президентські вибори років на 40».

Виходячи з цього, Гриценко закликав українців захищати свої права.

«Я говорив під час виборчої кампанії про те, що владу не треба любити. Будь-яку владу треба тримати за горло. Давайте будемо це робити, бо вже є за що».

Він пропонує змусити владу виконувати свої зобов’язання, незалежно від прізвища переможця.

«Люди повинні думати в цих термінах. І коли будуть дострокові парламентські вибори – дивитися уважно на обличчя, на те, які сили вони представляють, і голосувати відповідно».

Джерело: http://grytsenko.com.ua/news/view-hrytsenko-nahadav-noviy-vladi-pro-nevykonani-obitsjanky.html

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Європа мовчала...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: