реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Їхній посол заговорив по-нашому
Їхній посол заговорив по-нашому
ВасильДата: Понеділок, 25-Січ-10, 22:02 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Посла Російської Федерації в Україні Міхаїла Зурабова таки варто назвати довгоочікуваним -- хоча, чесно кажучи, українцям без посла було ні холодно, ні жарко, але все-таки порушення демонстративне нормальних дипломатичних стосунків тривожило. Адже, якщо йти за світовою дипломатичною практикою, відкликання посла -- один із етапів холодної війни, яка передує гарячій.

Тому кидати в повітря чепчики на радощах від приїзду російського посла ніхто не став, але нормальні люди зітхнули з полегшенням, що посол, призначений влітку, до кінця січня в Україну таки добрався.

Але мене особисто приємно вразило, що перше звернення до українських ЗМІ М.Зурабов виголосив пристойною українською мовою. Принаймні, кращою за мову "нашого" Пахло-Азарова. І не кажіть, що не так важлива мова -- у дипломатії дрібниць не буває. Тому українська мова в устах російського посла -- це не просто жест красивий в сторону України, це непряме визнання її окремішності. Особливо важливо це для росіян, яким важко розділити Україну і Росію на дві самостійні держави.

Зрештою, пам"ятаймо, що московський патріарх Кіріл так і не спромігся сказати пару ввічливих фраз українською навіть у Почаєві. Не спромігся вивчити нашу мову і посол-довгожитель Черномирдін. Так що українська мова нового російського посла багато вартує.

 
StanislavДата: Вівторок, 26-Січ-10, 04:37 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Так, це крапля позитиву, але і вона дуже важлива. Втім... Пан Зурабов це "посол у Сенегал", як зауважив журналіст Ганапольський... Мав проблеми з попередньою посадою, не має ніякого досвіду. Хоча гірше Чорномирдіна не буде, звісно.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Їхній посол заговорив по-нашому
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: