реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Президент Європи. Воно нам треба?
Президент Європи. Воно нам треба?
ВасильДата: Субота, 21-Лис-09, 16:39 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Непомітного чоловічка, що дуже нагадує післявоєнного українського бухгалтера, призначили президентом Європи. Саме так -- призначили. За вечерею глав європейських держав. Нікому не секрет, що призначення сталося з волі лідерів Франції та Німеччини. Може тому малопомітного прем"єр-міністра Бельгії обрали на роль першого президента ЄС, щоб не закривав собою харизматичних Ніколя Саркозі та Ангелу Меркель?
Херман ван Ромпей -- політикам-європейцям доведеться звикати до цього прізвища. Як і до Кетрін Ештон -- доволі некрасивої англійської дами, що відатиме тепер європейською дипломатією.
Начебто за Ліссабонським договором їх посади і маловпливові, але -- не скажіть: перший пообіцяв дбати про робочі місця у Європі, а друга впевнена у створенні ефективної європейської дипломатичної служби. Тож Європа глобалізується, поступаючись суверенітетом своїх країн.

Тепер скажіть -- чи могли в ТАКУ Європу прийняти Україну? Коли вони й Польщу ледве перетерпіти можуть, питаючи у європейських тижневиках:" Хто до кого приєднався -- Польща до Європи чи Європа до Польщі?!". А тут ще Україна, на яку нема управи ні зі сторони Росії, ні зі сторони всяких хав"єрів солан та вальднерів...
То неправда, що нас не приймають у європейське членство через внутрішньоукраїнські чвари. Ось у Чехії був скандал -- парламент зняв главу уряду під час головування країни в ЄС і -- нічого. А президент Польщі Лєх Качинський точно так сварився зі своїм главою уряду Дональдом Туском, які наші владці. І теж -- норма.
Так що причина неприйняття України в європейський салон -- не в Україні. А таки в Європі, яка боїться України, а ще більше -- Росії. З цьго нам і треба будувати політику України -- як світової потуги, а не п"ятися на цирлах до брюссельських бюрократів чи кремлівських імперців.
Будьмо самі собою. І тоді нас визнає світ.

 
StanislavДата: Вівторок, 24-Лис-09, 07:51 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Ну. довго без Європи Україна не зможе. І Польща довго б не змогла, тим більше Україна. Хіба що назад в російське болото. Тому інтегруватися в Європу Україні дуже потрібно, і Отче Наш потрібно вивчити також англійською, щоб туди попасти. Багато працювати щодня і кожному... Інакше не буде.

Додано (24-Лис-09, 07:51)
---------------------------------------------
.. А щодо членства в ЄС, то до його потрібно ставитися простіше. Як вивчимо англійську, як матимемо власні (а не проксі) медіа, станемо кмітливими і цивілізованими, то двері ЄС можна буде відкривати ногою. Розмови про політичні (демократичні!) негаразди в Україні це дійсно розмови для ледащих дурачків.

 
ВасильДата: Понеділок, 19-Квіт-10, 22:40 | Повідомлення # 3
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Відсутність цього "президента Європи" на похороні Качинських, як і відсутність глав Франції, Німеччини (президента там має майже декоративні функції на відміну від канцлера), Італії -- виразна демонстрація: ТАКОЇ Європи Україні не треба! Або ще раз: Україні треба така Європа, де її поважатимуть. Бо є за що.
 
lyudmilaДата: Вівторок, 20-Квіт-10, 08:59 | Повідомлення # 4
Група: Редактор
Повідомлень: 67
Нагороди: 3
Статус: Відпочиває
Коли був так званий газовий кризис, стара Європа показала своє справжнє обличчя. Варто згадати, що говорила про Україну пані Меркель у першій день кризи і як вона поставилася до нас за кілька днів. Прихилилась до Путіна. Саме тоді, як ніколи, стало ясно, що стара Європа нічого не розуміє, що вона ніколи не поставиться до України належним чином. Тому нам треба самим розвиватися, думати про майбутнє і бути гідними себе і своїх предків.

Все життя займаюсь краєзнавчою бібліографією, історичним краєзнавством
 
StanislavДата: Неділя, 25-Квіт-10, 06:29 | Повідомлення # 5
Група: Видалені





Ви знаєте, я мушу частково погодитися, що сучасні ФРН, Франція і Італія, а це провідні країни ЄС, залишають дуже неприємний присмак. Відношення урядів цих країн до України можна назвати дискримінаційним. Особливо в контраст їх відношенню до фаворитів, протеже... Загравання з відверто націоналістичним, тоталітарним і цинічним російським режимом. Старий Європейський бруд ніяк не змивається з цих країн.

Але Європа це також дружні Швеція, Велика Британія, Польща. Прогресивні Норвегія, Данія, братські Словакія, Чехія, Хорватія... Важливо не забувати, що в Європі є друзі. Також світ не обмежується Європою, є дружні США і Канада. Але по темі справедливо - ЄС дивне звірятко з сумнівним минулим і гострими зубками хижака.

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Президент Європи. Воно нам треба?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: