реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Сіверщини" » Чернігівщина » Видатні діячі Чернігово-Сіверщини » Н
Н
ЖурналістДата: П'ятниця, 05-Жов-07, 20:06 | Повідомлення # 1
Група: Видалені





Складемо енциклопедію видатних людей нашого краю!
Учасники форуму запрошуються доповнити цей розділ: діячі культури і науки, військові діячі і революційні, князі і гетьмани з полковниками, комуністи і антикомуністи - всі заслуговують бути в цьому розділі, якщо вони дійсно залишили помітний слід в історії Чернігово-Сіверщини.

Для цього:
1. Вам необхідно зареєструватись на сайті (якщо не зареєстровані)
2. Оберіть в цій категорії відповідний розділ з літерою, на яку починається прізвище видатного діяча та використовуючи "ВІДПОВІДЬ", відправте своє повідомлення.

Пишіть wink

 
ВасильДата: Понеділок, 23-Лют-09, 17:36 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Новицький Михайло Михайлович (1892 -- 1964) -- походив з Ніжина, щевченкознавець, помічник Сергія Єфремова. Брав участь у складанні шевченківських збірок, журналу, автор розвідок "Шевченко в процечі 1847 р. і його папери" (1925), "До історії арешту Т.Шевченка" (1925) тощо. Був політично реперсований.
 
ВасильДата: Понеділок, 08-Бер-10, 22:29 | Повідомлення # 3
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
НАРОЧНИЦЬКИЙ Олексій Леонтійович -- видатний російський історик, академік АН СРСР, спеціаліст з історії зовнішніх стосунків Росії першої половини 19 століття. Лауреат Сталінської премії 1942 року за колективну працю "Історія дипломатії".
Народився 1907 року у Чернігові і жив на вулиці Мстиславській, якій зараз знову повернуто історичну назву. 1930 року закінчив Київський університет, працював в Інституті історії АН СРСР, Академії суспільних наук КПРС. З 1974 року -- директор інституту історії СРСР АН СРСР. Автор багатьох праць з історії дипломатії Росії. Помер 1989 року.
Його донька -- Наталія Нарочницька відзначається активною антиукраїнською позицією, будучи депутатом Державної думи Росії і публіцистом правого напрямку.
 
Форум "Сіверщини" » Чернігівщина » Видатні діячі Чернігово-Сіверщини » Н
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: