реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Коропський » Герб району (Історя, сьогодення, перспективи...)
Герб району
OdarkaДата: Середа, 11-Лис-09, 10:45 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 33
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Шановне товариство, чи може хто поділитися інформаціїю про процес створення символіки району, її описом та зображеннями?
Герба районі, ніби, ще нема?
 
finkaДата: Неділя, 31-Жов-10, 04:33 | Повідомлення # 2
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
КОРОПСЬКИЙ РАЙОН

1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Район утворено у 1923 роцi

Територiя - 1312 кв. км.

Населення - 29,1 тис. осiб

Центр - смт. Короп

Населених пунктів 67, в т.ч. селищ міського типу - 2, сіл - 65.

Місцевих рад 28, в т.ч. районна 1, селищних 2, сільських 25.

Питома вага району в області: по території - 4,1%, по населенню - 2,6%.

Найбільші населені пункти: селище Поборниця, села Катюша, Шабалинів, Жовтневе, Нехаївка.

Районний центр - селище Короп, який історики вважають заснованим ще до монголо-татарської навали. Був центром волості (1635р.), сотенним містечком (з 1659р.), повітовим містом (з 1782р.), має герб. У І-й пол. 18 ст. одержав магдебурзьке право. Вважався центром шкіряного виробництва на Чернігівщині, відомий гончарними виробами.

Населення на даний час становить 5,6 тис. чол.

Розташований у північно-східній частині Чернігівської області

Межує з Сосницьким, Новгород-Сіверським, Бахмацьким, Борзнянським районами Чернігівської області та Кролевецьким, Конотопським, Шосткинським районами Сумської області

Відстань до обласного центру автомобільним шляхом - 145 км

Природні умови.

Клімат - помірно-теплий, м'який, з достатньою вологістю

Ґрунти - 50 видів, середній бал - 46

Площа лісів - 36 966 га, основні лісові породи - сосна, береза, вільха

Площа водяного дзеркала річок, озер, ставків - 41,8 кв. км.

Корисні копалини - торф, крейда, вапно, цегельна сировина

Склад населення

Міське - 8,2 тис. осіб, або 28,2%
Сільське - 20,9 тис. осіб, або 71,8%
Чоловіків - 13,032 тис .осіб, або 44,8%
Жінок - 16,021 тис. осіб, або 55,2%
Громадян пенсійного віку - 11,715 тис. осіб, або 40,3%

Щільність населення на 1 кв. км. (постійного) становить 22 чол.

Кількість виборців - 23, 41 тис. осіб

Питома вага району в області

По території - 4,1 %
По чисельності населення- 2,5 %

Населених пунктів - 67
в т.ч. селищ - 2
сіл - 65
в т.ч. сіл, де проживає до 10 людей - 6
не проживає жодної людини - 3

2. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР КОРОПСЬКОГО РАЙОНУ

ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

- районна газета "Нові горизонти"

- радіоорганізація "Коропське районне радіомовлення"

3. КУЛЬТУРА ТА ТРАДИЦІЇ, ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ

На Коропщині функціонує система, яка може забезпечити духовні потреби, культурні запити громадян.

В Коропському історико-археологічному музеї була проведена розгорнута виставка живописних полотен місцевого художника Васількова В.М.

В с. Бужанка літнього часу працювали археологи з м. Києва на палеотичній стоянці стародавніх людей. Піднято на поверхню велику кількість наукового матеріалу.

Готується експозиція по районній Програмі відродження культурної спадщини гетьмана України 17 століття Д. Многогрішного.

Проведена реекспозиція розділу "Гетьмани України".

Видатні діячі району

Гетьман Дем'ян Многогрішний, М.І. Кибальчич, С. Богданівська-Попова.

Герої Радянського Союзу: Єфим Дмитрович Гриценко, Іван Корнійович Болдун, Василь Артемович Приходько, Сергій Гнатович Руденко, Григорій Андрійович Варава.

Герої Соціалістичної Праці: Катерина Іванівна Боровик, Василь Іванович Лисенко, Григорій Іванович Безкоровайний, Микола Іванович Грицай.

Герой Соціалістичної Праці, Герой України - Олександр Григорович Боровик

Визначні події

Участь хорового колективу дитячої музичної школи в обласному конкурсі "Свято хору" в м. Корюківка, де отримали диплом ІІІ ступеня.

Участь народного аматорського хорового колективу "Калиновий цвіт" районного будинку культури в І фольклорному фестивалі національних культур "Поліське коло" в м. Чернігові.

Участь фольклорного колективу "Берегиня" Карильського сільського будинку культури у фестивалі "Країна мрій" на співочому полі в м. Києві.

Проведення Миколаївського ярмарку - остання субота місяця.

Солістка районного будинку культури І.Перенко взяла участь у міжнародному відкритому конкурсі молодих талантів "Кримська хвиля", де стала дипломантом фестивалю та переможницею номінації "Надія фестивалю" в м. Феодосія

Історичні пам'ятки.

- Єдина на Лівобережній Україні Еллінська церква-фортеця (ХVІ ст.). У Коропі
- Троїцька церква (с.Нові Млини ) 1800 р.

Перелік музеїв та заповідників

* Коропський регіональний історико-археологічний музей
(смт Короп, вул. Вознесенська, 2);
* Відділ: Меморіальний музей М. Кибальчича (смт Короп, вул. Кибальчича, 18);

Будинків культури - 23

Будинок народних традицій та дозвілля - 1

клубів - 16, музеїв - 8, бібліотек - 36, кінотеатрів - 1, кіноустановок - 5

дитяча музична школа - 1

Центр дитячої творчості - 1

[size=16]4. ЕКОНОМІКА КОРОПСЬКОГО РАЙОНУ

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК[/size]

Промисловість

Промисловим комплексом району за І півріччя 20006 року вироблено продукції на суму 11,5 млн. грн., що в порівнянні з відповідним періодом минулого року становить 86,3 %.

В значній мірі це спричинено забороною Росії на ввезення м’яса-молочної продукції з України, що вплинуло на роботу ДП "Коропський сирзавод", імпорт виробленої продукції якого становив в 2005 році 75%.

Реорганізація корпорації "Проун" з юридичної особи на фізичні негативно вплинула на обсяги виробництва, де спад його за підсумками І півріччя становить 72,4 %.

Не конкурентоспроможність продукції ТОВ "Нехаївський крохмаль" призвела до зупинки підприємства. Виникла заборгованість із заробітної плати в сумі 58,7 тис. грн. Підприємство планує відновити роботу в жовтні поточного року.

Обсяги виробництва на Коропському хлібозаводі склали 86,3 % до аналогічного періоду минулого року.

Питання щодо збільшення обсягів виробництва хлібобулочних виробів, зменшення реалізації "місцевого хліба" підприємцями та закладами торгівлі району неодноразово розглядалися на нарадах голови райдержадміністрації з підприємцями. На зустрічах з трудовим колективом хлібозаводу вирішувалися проблеми сьогоднішнього стану виробництва та рівень його організації.

З приростом (15,7 wacko спрацювало СТОВ "Агрольон". В 2006 році підприємством посіяно 800 га льону, що дасть можливість забезпечити виконання виробничої програми.

За січень - червень поточного року у порівнянні з відповідним періодом 2005 року збільшилось виробництво льону розволокненого на 312,2 т, спирту етилового - на 143,4 тис.дал. Водночас спостерігається значне зменшення виробництва крохмалю кукурудзяного на 913,4 т, сиру сичужного - на 93,5 т, хлібобулочних виробів - на 104,0 т, меблів для сидіння -на 236 штук.

Одним із пріоритетів у поточному році є посилення уваги до питань фінансового блоку, особливо робота з збитковими підприємствами . 56,3 % підприємств і організацій одержали прибуток в сумі 942,6 тис. грн.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг прибутків зріс на 18,6 %, а обсяг збитків скоротився в 9 разів.

Позитивні результат мають : СТОВ "Агрольон "(304,2 тис.грн.), ДП "Коропський сирзавод ТОВ "СиЛ" ( 141,8 тис. грн.), СЛП "Агролісгосп " ( 190,4 тис.грн.), Корпорація " Проун " ( 80,8 тис.грн.).

Середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника у червні 2006 року становила 555,29 грн., що на 41,5 % більше, ніж рік тому. Але при цьому рівень заробітної плати на 3,0 % менший від прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Торговельне обслуговування, надання послуг

Торговельна мережа району налічує 243 магазини та 24 підприємства громадського харчування (613 посадових місць). Мережа споживчої кооперації 60 магазинів та 19 підприємств громадського харчування. На території району функціонує 2 ринки з продажу продовольчих і непродовольчих товарів.

У сфері торгівлі господарює 385 суб’єктів підприємницької діяльності - фізичних осіб, що становить 71 % від загальної кількості зареєстрованих. Питома вага товарообігу райспоживспілки в загальному обсязі складає 37 %.

Жителі населених пунктів, де відсутня стаціонарна мережа забезпечуються товарами першої необхідності соціальними працівниками територіального центру, що діє при управлінні соціального захисту населення.

Обсяг роздрібного товарообігу (включаючи громадське харчування) суб’єктів підприємницької діяльності - юридичних та фізичних осіб за І півріччя 2006 року, склав 18,5 млн. грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року він зріст на 10,4 % .З приростом спрацювала споживча кооперація, нею реалізовано товарів на суму 6,9 млн. грн., темп росту - 104,0 %.

На душу населення становить 694 грн., що на 23,5 % більше , ніж за аналогічний період минулого року.

Платні послуги

В районі 18 підприємств юридичних осіб надають платні послуги, з них 3 - побутові послуги.

Обсяги вироблених платних послуг за І півріччя 2006 року складають 1927,6 тис. грн., що становить 109,6 % до відповідного періоду минулого року. Обсяг побутових послуг за І півріччя поточного року складає 113,4 тис. грн. .

Транспортне обслуговування

За січень-червень 2006 року транспортним підприємствам району перевезено 2,8 тис. тонн вантажів. В порівнянні з січнем-червнем 2005 року загальний обсяг вантажоперевезень скоротився на 68,5 %.

Пасажирським автотранспортом району з урахуванням перевезень, виконаних підприємцями-фізичними особами, перевезено 216,7 тис. пасажирів.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги пасажирських перевезень зросли на 54,1 %.

Зв’язок

За І півріччя 2006 року підприємствами зв’язку надано послуг на 1590,0 тис. грн., що більше на 14,8 %, ніж у минулому році.

В поточному періоді введено в експлуатацію нову цифрову АТС, що дало змогу розширити телефонну мережу на 150 номерів та покращити якість міжміського зв’язку. Телефонна мережа району налічує 5110 телефонних апаратів, радіотрансляційна мережа 7292 радіоточки.

Кількість телефонних апаратів зросла на 2,4 %, кількість радіоточок скоротилась на 6,1 %. Приріст кількості основних телефонних апаратів у 1 півріччі 2006 р. становить 42 одиниці, що на 32,0 % менше , ніж рік тому.

Інвестиції в основний капітал

Обсяги інвестицій в основний капітал порівняно з І півріччям минулого року зросли на 9,5 % і складають 3534 тис. грн.

На придбання машин та обладнання використано 2671 тис. грн. (75,6 % загального обсягу інвестицій в основний капітал), витрати на капітальне виробництво становили 488 тис. грн. (13,8 % від загального обсягу інвестицій в основний капітал). 70,9 % (2505 тис. грн..) інвестицій в основний капітал освоєно в сільському господарстві.

Будівельними організаціями району , що працювали за контрактами підряду ( "Райавтодор" та ПП "Рула ") виконано робіт на суму 933 тис. грн., що на 11,2 % більше , ніж у січні - червні 2005 року.

Протягом 1 півріччя 206 року відремонтовано ділянки автомобільних доріг :

* Покошичі - Свердловка - Мезин площею 7300 кв. м.
* Іваньків - Покошичі площею 7350 кв. м
* Сосниця - Короп - Червоне біля смт. Короп площею 15678 кв. м
* Карильське - Краснопілля площею 600 кв. м

На експлуатаційне утримання доріг витрачено коштів в сумі 456 тис. грн..

Нарощування обсягів житлового будівництва можливе за рахунок участі району у програмі "Власний дім".

Протягом 1 півріччя 2006 р. за клопотаннями райдержадміністрації та обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі жителями району заключені 27 договорів про надання довгострокового пільгового кредиту на придбання, будівництво та газифікацію житлових будинків на суму 193 тис. грн.

Малий бізнес

Кількість діючих малих підприємств в районі щорічно збільшується на 9-10 одиниць, а підприємців - фізичних осіб на 80-100 чоловік. В цілому в секторі малого підприємництва працює близько 1,3 тис. чоловік, що складає 9,3 % працездатного населення.

Кількість малих підприємств на 10 тис. населення району становить 30,6 одиниць.

Станом на 01.07.2006 року в районі зареєстровано 97 підприємств у сфері малого бізнесу, здійснюють діяльність 89.

Протягом першого півріччя 2006 року розпочали діяльність 7 підприємств, з них:

* 2 надають послуги населенню
* 1 займається виробничою діяльністю
* 1 займається виробництвом у галузі сільського господарства
* 3 селянські фермерські господарства

25 підприємств займаються виробничою діяльністю, 33 надають послуги населенню, 17 - фермерські господарства, 19 - займаються торговельною діяльністю.

Станом на 01.07.2006 року в районі зареєстровано 615 фізичних осіб, здійснюють діяльність - 594. Протягом І півріччя 2006 року розпочали свою діяльність у сфері малого бізнесу 64 чол.

Підприємцями - фізичними особами у звітному періоду створено 218 робочих місць. Рішенням сесії районної ради продовжено співпрацю з Регіональним фондом підтримки підприємництва в частині надання фінансової допомоги з районного бюджету суб’єктам підприємницької діяльності в сумі 5000 грн.

В березні 2006 р. проведено конкурс на право отримання коштів для здійснення підприємницької діяльності. За рішенням комісії 3 чоловіки отримали одноразову допомогу по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю на суму 3,6 тис. грн.

Зайнятість населення

На 1 липня 2006 р. на обліку в районному центрі зайнятості перебувало 262 незайнятих громадян. Це менше, ніж на 1 липня минулого року, на 31 особу. Чисельність громадян, які мали статус безробітних, зменшилась на 6 осіб і становить 258 осіб.

Рівень зареєстрованого безробіття на 1 липня 2006 року становить 1,8 % працездатного населення працездатного віку ( на 1 липня 2005 р. - 2,0 %).

За повідомленнями підприємств , установ та організацій кількість робочих місць та вакантних посад на 1 липня п. р. становила 33, що на 46 робочих місць менше, ніж на 1 липня минулого року. Навантаження на одне робоче місце становить 8 осіб ( рік тому - 4 особи).

Протягом 1 півріччя 2006 р. було працевлаштовано 273 особи, 147 безробітних взяли участь у громадських роботах. Протягом звітного періоду проведено 2 ярмарки вакансій, де було заявлено 92 вакансії.

Напрямки спеціалізації району:

у промисловості основні види продукції, яка випускається підприємствами району: масло, твердий сир, цільномолочна продукція, хлібобулочні вироби, макаронні вироби, меблі, ковбасні вироби, спирт, крохмаль, торфобрикет, льоноволокно;

у сільському господарстві: вирощування зернових культур, картоплі та льону, виробництво продуктів тваринництва.

ГАЛУЗІ ЕКОНОМІКИ РАЙОНУ

Промисловість

Промислові підприємства, всього - 8
в т.ч. державні підприємства - 1
товариства з обмеженою відповідальністю - 3
інші: колективна - 3, комунальна - 1

Напрямки спеціалізації:

Харчова промисловість та перероблення сільськогосподарської продукції, виробництво деревини та виробів з деревини, виробництво пластмасових виробів.

Основні види промислової продукції, які випускаються підприємствами району:

масло, твердий сир, молоко оброблене рідке, хлібобулочні вироби, макаронні вироби, кондитерські вироби, безалкогольні напої, спирт, крохмаль, льоноволокно, меблі.

Найбільш великі промислові підприємства:

ДП "Крисківський спиртовий завод", ДП "Коропський сирзавод ТОВ "СиЛ", корпорація "Проун", підприємство "Газбудсервіс".

Сільське господарство

Сільськогосподарських підприємства, всього - 46
в т.ч. недержавні підприємства - 31
фермерські - 14
інші - Червоненський психо-неврологічний будинок-інтернат.

Основні культури:

Зернові, льон, картопля, овочі, кормові культури.

Транспорт і зв’язок

Основним видом транспорту є автомобільний.

Через район проходить гілка Південно-Західної залізниці від станції Короп.

Основні залізничні станції: Короп

Автомобільні шляхи республіканського і обласного значень: Київ-Москва, Короп-Чернігів.

Кількість автомобільних підприємств - 1

97% населених пунктів зв’язані з райцентром дорогами з твердим покриттям.

Кількість телефонізованих населених пунктів - 62

Абонентів - 5110

Радіоточок - 7292

Будівництво

Чисельність будівельних організацій усіх форм власності - 4

Торгівля

Закладів торгівлі - 267 (магазини, кіоски, кафе, їдальні, автозаправочні станції)

Мале підприємництво:

діючих підприємств малого бізнесу, всього - 90
кількість підприємств малого бізнесу (на 1000 жителів) - 3,1
підприємницькою діяльністю займаються (фізичних осіб) - 615

Основна мета розвитку району у 2008 році - підвищення рівня і якості життя та покращення добробуту населення, забезпечення збалансованого соціально - економічного розвитку району, нарощування обсягів промислового та сільськогосподарського виробництва, підвищення конкурентоспроможності району.

Пріоритетні завдання та шляхи їх вирішення:

Забезпечення сталого економічного зростання на основі структурно-інноваційного удосконалення економіки та суттєвого збільшення інвестицій в основний капітал:

*
підвищення рівня конкурентноздатності місцевих товаровиробників на основі науково-виробничого потенціалу та удосконалення інфраструктури регіону;
*
прискорення введення в дію об'єктів незавершеного будівництва;
*
розвиток історичного та сільського «зеленого» туризму, всебічна підтримка інших підприємницьких ініціатив;
*
пошук потенційних інвесторів з метою освоєння Розльотського родовища фосфоритів.

Посилення соціальної орієнтації економіки та підвищення життєвого рівня населення:

*
збільшення питомої ваги витрат на оплату праці у собівартості продукції поряд із раціональним формуванням інших статей витрат;
*
продовження оптимізації структури робочих місць та поліпшення їх якісних характеристик;
*
оптимізація мережі роздрібної торгівлі, розвиток сфери послуг, особливо в сільській місцевості;
*
сприяння кредитуванню індивідуального житлового будівництва на селі;
*
забезпечення соціальної спрямованості бюджетного інвестування;
*
введення в експлуатацію об'єктів соціальної сфери з концентрацією коштів на пускових об'єктах.

Формування конкурентоспроможного аграрного сектору:

*
впровадження інноваційних технологій виробництва сільськогосподарської продукції;
*
реалізація заходів щодо підвищення урожайності сільськогосподарських культур та продуктивності худоби і птиці;
*
збереження тенденції до збільшення обсягів залучених фінансових ресурсів в галузь (за рахунок коштів державного бюджету, кредитів).

Очікувані результати:
П о к а з н и к и Один. виміру 2006р. звіт 2007р. очікув. 2008р. прогноз 2008р.
у % до 2007 р.
Темпи росту:
- обсягів виробництва промислової продукції % 92,5 79,8 101,0 х
- валової продукції сільського господарства в сільгосппідприємствах % 96,0 84,0 106,5 х
- обсягів роздрібного товарообороту за усіма каналами реалізації (у порівняних цінах) % 117,9 115,0 109,0 х
- обсягів реалізованих послуг % 95,8 95,4 100,2 х
Прибуток прибутково працюючих підприємств від звичайної діяльності до оподаткування

млн.грн. 6,8 6,9 7,0 101,4
Збиток збитково працюючих підприємств млн.грн. 2,6 2,2 1,9 86,4
Збір податків та інших платежів до Зведеного бюджету району (в частині, що контролюється податковими органами)
тис.грн.
10048,4
12451,7
12552,0
100,8
Власні доходи місцевих бюджетів (за даними фінансового управління РДА) тис.грн. 6162,7 8750,0 8820,0 100,8
Загальний обсяг інвестицій в основний капітал за рахунок усіх джерел фінансування
тис. грн.
15448
15600
15820
101,4
у т.ч. на 1 особу грн. 538,26 557,14 575,27 103,3
Іноземні інвестиції на кінець періоду тис. дол. США - - - -
Впроваджено нових технологічних процесів одиниць - - - -
у т.ч. ресурсозберігаючих одиниць - - - -
Освоєно нових видів продукції одиниць - - - -
Кількість діючих малих підприємств одиниць 94 98 107 109,2
Середньорічна чисельність наявного населення
тис.чол.
28,7
28,0
27,5
98,2
Середньомісячна заробітна плата працівників, зайнятих економічною діяльністю (без малих підприємств)

грн.

524,13

700,0

900,0

128,6
Рівень зареєстрованого безробіття на кінець року
%
2,2
2,4
2,7
х
Кількість створених нових робочих місць одиниць 667 605 615 101,7
Введення в експлуатацію житла тис.кв.м загальної площі
1,788
1,790
1,800
100,6
Забезпеченість населення соціальною інфраструктурою:
- житлом на одного жителя кв.м 30,0 31,0 31,7 102,3
- лікарняними закладами на 10 тис. жителів ліжок 81,3 81,2 82,7 101,8
- амбулаторно-поліклінічними закладами
на 1 мешканця відвід. за рік 7,3 7,4 7,5 101,4
- лікарями на 10 тис. мешканців чол. 18,4 18,8 19,1 101,6
- частка учнів в чисельності дітей віком
від 7 до 17 років % 89,1 89,1 89,1 х


5. ОСВІТА КОРОПСЬКОГО РАЙОНУ

Всього шкіл - 32
в тому числі:
ЗОШ І-ІІІ ст. - 17
ЗОШ І-ІІ ст. - 8
ЗОШ І ст. - 6

Інші навчальні заклади: школа-інтернат - 1

Кількість учнів - 3454
Кількість вчителів - 524

Дитячих дошкільних установ - 15
В них дітей - 364

Перелік навчальних закладів Коропського району, їх місцезнаходження та контингенти учнів і вихованців
N п/п Назва і ступінь загальноосвітнього навчального закладу Адреса номер телефону (код) Кількість учнів
ЗОШ І-ІІІ ступені
1 Коропська 16200, 'смт Короп, вул.Поштова, 10 2-15-59 762
2 Понорницька 16220, 'с.Понорниця, вул.Московська, 53 3-12-48 308
3 Атюшівська 16261, 'с.Атюша, вул.Леніна, 38 2-35-71 220
4 Жовтнева 16260, 'с.Жовтневе 2-42-13 133
5 Вербівська 16222, 'с.Верба 3-71-78 111
6 Карильська 16251, 'с.Карильське, вул.Центральна, 16а 2-43-05 121
7 Краснопільська 16250, 'с.Краснопілля 2-34-37 86
8 Крисківська 16213, 'с.Криски, вул.Шкільна 3-41-25 156
9 Лукнівська 16233, 'с.Лукнів 2-56-16 106
10 Нехаївська 16243, 'с.Нехаївка, вул.Кільцева, 37 2-85-24 193
11 Оболонська 16223, 'с.Оболоння 2-52-44 172
12 Радичівська 16215, 'с.Радичів, вул.Корди 3-62-35 86
13 Риботинська 16240, 'с.Риботин, вул.З. Космодем'янської 2-45-83 134
14 Свердловська 16212, 'с.Свердловка, вул.Свердлова 3-57-49 131
15 Шабалинівська 16242, 'с.Шабалинів, вул.Богданівської-Попової 2-31-75 157
16 Червоненська 16252, 'с.Червоне, вул.Ворошилова, 1 2-37-38 85
17 Покошицька 16211, 'с.Покошичі, вул.Миру, 57а 3-96-38 111

ЗОШ І-ІІ ступенів
1 Вільнівська 16234, 'с.Вільне 2-33-49 40
2 Вишенська 16231, 'с.Вишеньки, вул.Центральна 2-53-30 48
3 Іваньківська 16214, 'с.Іваньків 3-42-31 60
4 Мезинська 16210, 'с.Мезин 3-57-56 36
5 Пролетарська 16262, 'с.Пролетарське 2-46-36 51
6 Райгородська 16232, 'с.Райгородок 2-14-22 38
7 Рижківська 16244, 'с.Рижки, вул.Шкільна, 1 2-54-41 34
8 Сохацька 16241, 'с.Сохачі, вул.Шкільна, 4 2-45-03 51

ЗОШ І ступеня
1 Горохівська 16200, 'с. Горохово - 9
2 Городищенська 16200, с. Городище 2-51-01 5
3 Лебединська 16200, 'с.Лебедин - 5
4 Осьмаківська 16200, 'с.Осьмаки, вул.І.Кулика - 7
5 Розльотівська 16200, 'с.Розльоти - 7
6 Будищенська 16224, 'с.Будище 2-51-62 15

Дошкільні навчальні заклади
1 Коропський ясла-сад Смт Короп, вул.Електрична, 3 2-15-78 113
2 Понорницький ясла-сад с.Понорниця, вул.Свириденко, 22 3-14-11 38
3 Свердловський дитячий сад с.Свердловка, вул.Свердлова, 74 3-57-36 7
4 Крисківський дитячий сад с.Криски, вул.Шкільна, 4 3-42-93 22
5 Мезинський дитячий сад с.Мезин, вул.Кибальчича, 47 3-57-56 12
6 Покошицький дитячий сад с.Покошичи, вул.Миру, 57-а 3-96-38 21
7 Вишенський дитячий сад с.Вишеньки, вул. Центральна, 43-а 2-53-30 17
8 Лукнівський дитячий сад с.Лукнів, вул. Миру, 41 2-56-16 14
9 Атюшинський дитячий сад с.Атюша, вул.Леніна, 36 2-35-34 27
10 Радичівський дитячий сад 16215, с. Радичів, вул. Корди, 1 3-62-37 16
11 Райгородський дитячий сад 16232, с. Райгород, вул Нахімова, 1 2-56-61 14
12 Жовтневий 16260, 'с.Жовтневе 2-42-13 18

Позашкільні навчальні заклади
1 Коропський Центр дитячої творості смт Короп, вул.Вознесенська, 6 2-13-08 610

Школи-інтернати
1 Черешенська загальноосвтіня школа- інтернат І-ІІІ ст. 16200, с. Черешеньки 2-53-75 208

Черешенська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів
16200, Коропський р-н, с. Черешеньки
Директор - Лагошна Олена Олегівна
Телефон службовий (256) ф.2-53-75

[size=16]6. ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КОРОПСЬКОГО РАЙОНУ

Медичних закладів - 39
в тому числі:
Центральна районна лікарня - 1
дільнична лікарня -
лікарських амбулаторій - 8
фельдшерсько-акушерських пунктів - 29
кількість лікарів - 55
кількість осіб середнього медичного персоналу - 250

Закладів соціального захисту - 3
в тому числі:
будинків-інтернатів - 2
територіальних центрів соціального обслуговування - 1

Коропська центральна районна лікарня
Гол. Лікар Миронова Стефанія Василівна
Тел.(256) 2-13-45
факс 2-16-69
16200, смт Короп,
вул. Чернігівська, 56
[email protected]

7. КОРОПСЬКА РАЙОННА РАДА

Адреса: вул. Кибальчича, 1
Телефони: код - (04656)
приймальня - 2-15-96
факс - 2-13-87
e-mail: [email protected]

Голова районної ради - Куніцин Володимир Миколайович, 1968 року народження, освіта вища, закінчив Національний Аграрний Університет, за спеціальністю агроном.

На посаді з 05 травня 2006 року.

Член ВО "Батьківщина"

Заступник голови районної ради - Дворецький Віктор Миколайович, 1963 року народження, освіта вища, закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут за спеціальністю інженер - механік.

На посаді з 06 вересня 2002 року.

Член Народної партії

Склад президії ради (крім голови, заступника голови ради та голів постійних комісій):
Однолько Володимир Кирилович уповноважений представник від фракції Комуністичної парії України;
Приходько Олександр Михайлович уповноважений представник від фракції Української Народної Партії;
Лаврик Олександр Григорович уповноважений представник від фракції "Об'єднаний центр";
Касьяненко Григорій Володимирович уповноважений представник від фракції Соціалістичної партії України;
Мазуренко Михайло Павлович уповноважений представник від фракції "Блоку Юлії Тимошенко".

Відомості про сільські ради:

Найменування сільської ради Територія кв.км. Рік створення Відстань до райцентру шосейними шляхами км Сільських населених пунктів
Атюшівська 76,746 1917 23 5
Будищенська 27,577 1989 20 1
Вербівська 83,379 1918 35 2
Вільненська 33,192 1918 7 6
Вишеньківська 38,221 1918 16 4
Городищенська 27,812 1921 14 2
Жовтнева 74,904 1919 12 5
Карильська 47,498 1923 9 1
Краснопільська 66,434 1918 17 2
Крисківська 66,625 1920 42 3
Лукнівська 29,164 1987 14 2
Мезинська 31,581 1926 55 2
Нехаївська 61,202 1921 15 4
Оболонська 82,495 1923 15 4
Покошицька 39,347 1923 45 1
Пролетарська 61,186 1918 23 5
Радичівська 41,092 1928 49 1
Райгородоцька 39,937 1919 9 2
Розльотівська 27,358 1924 54 1
Риботинська 56,893 1921 4 1
Рижківська 28,759 1990 23 1
Свердловська 35,672 1926 68 2
Сохачівська 35,236 1986 10 3
Червоненська 47,266 1924 15 1
Шабалинівська 65,715 1921 24 2

СЕЛИЩНІ ТА СІЛЬСЬКІ ГОЛОВИ

Населений пункт Прізвище, ім’я, по батькові голови громади Телефон

Атюша Ричок Микола Костянтинович 2-35-34
Будище Лопатко Михайло Михайлович 2-52-87
Верба Старовойт Ганна Яківна 3-71-35
Вільне Бобро Анатолій Анатолійович 2-13-24
Вишеньки Дяченко Володимир Іванович 2-53-31
Городище Антоненко Наталія Петрівна 2-51-18
Жовтневе Грицай Олексій Миколайович 2-42-45
Карильське Хоменко Наталія Іванівна 2-43-18
Короп Белан Микола Васильович 2-11-73
Краснопілля Павлюк Василь Іванович 2-34-46
Криски База Володимир Григорович 3-41-68
Лукнів Гончаров Володимир Іванович 2-56-41
Мезин Філько Надія Гнатівна 3-57-96
Нехаївка Воробей Григорій Васильович 2-85-67
Оболоння Ступак Любов Петрівна 2-51-39
Покошичі Савицький Михайло Васильович 3-96-86
Понорниця Василець Петро Олександрович 3-12-43
Пролетарське Євтушенко Ольга Миколаївна 2-46-45
Радичів Коляда Микола Іванович 3-62-37
Райгородок Єрмоленко Наталія Іванівна 2-56-85
Розльоти Четверик Сергій Миколайович 3-62-77
Риботин Кравченко Василь Андрійович 2-47-40
Рижки Колода Наталія Миколаївна 2-54-38
Свердловка Сірий Олександр Миколайович 3-57-30
Сохачі Гладиш Михайло Олексійович 2-55-19
Червоне Пупій Іван Дмитрович 2-37-36
Шабалинів Донець Володимир Петрович 2-31-18

9. КОРОПСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Голова райдержадміністрації Красносільський Анатолій Григорович
Адреса: 16200, смт Короп , вул. Кибальчича , 3
тел.: (04656) 2-13-33, 2-14-56; факс: 2-11-83
e-mail: mailto:[email protected]

Голова районної державної адміністрації - Усенко Анатолій Петрович, 1951 року народження, освіта вища, закінчив Київський технологічний інститут харчової промисловості, за спеціальністю автоматизація та комплексна механізація хіміко-технологічних процесів.

На посаді з18.03.2005 р. Член партії ПППУ

10. ПРОКУРАТУРА КОРОПСЬКОГО РАЙОНУ

16200, смт. Короп, вул. Горького, 9
Прокурор Марченко Олександр Васильович

11. КОРОПСЬКИЙ РАЙВІДДІЛ УМВС

Коропський РВ УМВС код 2-46, номер чергової частини 2-15-63

Джерело: http://www.prutnik.com.ua/region/korop-region/ [/size]

 
AndreiProДата: Субота, 04-Квіт-20, 21:06 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Надеюсь вы реализуете все что написали !
 
Форум "Сіверщини" » Історія міст і сіл Чернігівщини » Коропський » Герб району (Історя, сьогодення, перспективи...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: