реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Сіверщини" » Колонки оглядачів » Колонка оглядача із прав людини » Тригліцериди, полігліцероли ... – смачного !?
Тригліцериди, полігліцероли ... – смачного !?
siverДата: Вівторок, 20-Лют-07, 13:46 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратор
Повідомлень: 31
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Зручними для нас, покупців, стали усілякі супер-міні-маркети. Але й там, незважаючи на досить високу якість обслуговування, що врешті-решт є одним із основних показників діяльності "іміджевих" компаній, є ряд вельми серйозних недоліків, що можуть призвести до негативних наслідків для людини, не кажучи вже про найгрубіші порушення діючого законодавства у сфері торгівлі та прав споживачів.
У мережі магазинів "Квартал" або ж "Союз" ви купили, наприклад, 300 г твердого сиру "Російський" та стільки ж, скажімо, вершкового масла "Селянське". Вдома розкрили магазинну упаковку і не встигли ще скуштувати, як помітили неприродну для цих продуктів плісняву і деякі чорно-зеленуваті відтінки незрозумілого походження. Продукт виявився непридатним для споживання або ж, якщо казати "законною" мовою, — втратив свої властивості через тривале зберігання. Та ще більший подив виникає тоді, коли упаковка свідчить, що придбані вами продукти упаковувалися лишень учора, отже, вони повинні бути свіжими, адже саме на це ви, як споживач, й сподівалися, за що сплатили певну суму своїх грошей. На таку нашу "повсякденну" наївність і розраховують керівники мережі магазинів.
Зазвичай на ярличках розфасованих та упакованих у магазинах продуктів зазначається дата пакування, вага та вартість.
Чомусь контролюючі органи (санепідемстанція, служби захисту прав споживачів тощо) не помічають (а може, не хочуть?) відсутності обов'язкових зазначень про дату виготовлення, а не упакування конкретного продукту, термін зберігання, адреси і назви виробника та ще кілька суттєвих нюансів.
Одна назва "Селянське масло" ні про що не говорить. Зараз стільки видів може бути під однією і тією ж назвою, що можна заплутатися навіть виробникам, а не те що споживачам. До того ж не секрет, що .сьогодні до складу продукту можуть додаватися "будь-які домішки. Для прикладу, в протиставлення діяльності супермаркетів, візьмемо упаковане самим виробником масло під назвою "Маселко", де, як і годиться, перерахований увесь спектр наповнювачів, серед них — навіть і такі, що при постійному їх вживанні можуть викликати різні захворювання.
А тому законодавство й передбачило, щоб споживач міг отримати необхідну для нього інформацію і убезпечити себе, своїх рідних, близьких від неприємних несподіванок. Бо не всім, погодьтеся, корисні будуть масло або твердий сир, в яких містяться рослинні жири та олії, стабілізатори-емульгатори, дистильовані моногліцерини, тригліцериди, полі-гліцероли, полірицинопеати, штучні масляні ароматизатори, кислоти-консерванти, модифікований крохмаль, штучні барвники (бета-каротин та інші).
Усе це сьогодні використовується досить активно при виготовленні різних продуктів харчування.
Якось у розмові один мій знайомий зробив припущення, що все нібито розраховано на те, аби люди частіше хворіли, бігали по аптеках (бач, їх вже стільки функціонує — майже на кожному кутку міста) та "насолоджувались" різними пігулками.
Не знаю, так це чи ні, а ось те, Що контролюючі відомства повинні навести елементарний лад І примусити адміністрації продовольчих закладів дотримуватися законодавства у сфері захисту прав споживачів, то сумнівів у цьому не виникає.
Адже це зробити зовсім нескладно. Було б лише бажання і реальна турбота про захист здоров'я громадян.

Cергій Кордик

 
OperatorДата: Понеділок, 16-Лип-07, 23:45 | Повідомлення # 2
Група: Журналіст
Повідомлень: 29
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Quote (siver)
Зазвичай на ярличках розфасованих та упакованих у магазинах продуктів зазначається дата пакування, вага та вартість.Чомусь контролюючі органи ... не помічають (а може, не хочуть?) відсутності обов'язкових зазначень про дату виготовлення, а не упакування конкретного продукту, термін зберігання, адреси і назви виробника ...

В першу чергу слід буди пильним самому, необхідність перевіряти дати ще ніхто не відміняв, особливо у так званих "економ-магазинах", як-от "Квартал". Перефразовуючи відому приказку - на органи сподівайся, та й сам гав не лови.

Так дурять у "Кварталі":

Тобто крім вищезазначеного, ще й з датою пакування брутально дурять, наклеюючи нову етикетку рівно на стару. Іншим разом заходив, спеціально знімав їх - були упаковки і двотижневої давності.

Добавлено (16/07/2007, 23:45)
---------------------------------------------
Щодо компанії "СОЮЗ" додам дещо з коментаря іншої людини:

Quote
... Экономят на людях, продавцах, в первую очередь. Как один из примеров - магазин не имеет права списать товар. Если менеджер не договорится о возврате поставщику, стоимость брака или просрочки ложится на магазин.
В планах слияние с американской корпорацией, которая планирует сеть гипермаркетов по Украине, будет холдинг.

Operator, да, монополия. Поставщики поставлены не то что на колени, а лежат ниц. Союз понимает, что скоро этому положению придёт конец, торопится, покупает магазины по области; под всё, что только можно взяты кредиты. Поставщикам вовремя и полностью не платится НИКОГДА.

Сам пан учредитель человек, безусловно, умный, но давно уже утративший связь с реальностью.
Так называемые "бизнес-процессы" невообразимо запутаны и нелогичны из-за многократных перепроверок, т.к. некоторые этапы зависят от "обезьянок" (корпоративный термин, обозначающий неразумных малооплачиваемых работников). Коллектив прогнил насквозь. Есть, конечно, и нормальные люди, но...

 
ЖурналістДата: Четвер, 19-Лип-07, 15:55 | Повідомлення # 3
Група: Видалені





нажаль, то є факт sad
Іноді "бізнесменам" начхати на те, що може бути з людиною через таке "перепакування"
 
KaramelinaДата: Неділя, 25-Лис-18, 13:12 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
это не только в маркетах
 
StiviaДата: Середа, 07-Квіт-21, 19:29 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 11
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Все неоднозначно в этом мире. У разных людей разное мнение. Так бывает.
 
Форум "Сіверщини" » Колонки оглядачів » Колонка оглядача із прав людини » Тригліцериди, полігліцероли ... – смачного !?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: