реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Знову -- подорожчання.

З 1 серпня 2013 року для алкогольних напоїв та тютюнових виробів запроваджуються нові марки акцизного податку

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. N 188 «Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів» затверджено нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва.

Марки акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва запроваджуються з 1 серпня 2013 року.

Міністерству доходів і зборів запропоновано забезпечити виготовлення до 20 липня 2013 р. марок акцизного податку нового зразка та припинити з 1 серпня 2013 р. продаж марок акцизного податку попереднього зразка для маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Слід зазначити, що у разі зміни зразка марок акцизного податку раніше закуплені платником акцизного податку марки попереднього зразка застосовуються таким платником для маркування вироблених, ввезених на митну територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів протягом 12 місяців з дати запровадження марок нового зразка.

Алкогольні напої, марковані марками попереднього зразка, можуть перебувати в обігу протягом 12 місяців з дати запровадження марок нового зразка, а по закінченню цього терміну марки попереднього зразка на таких алкогольних напоях підлягають обміну на марки нового зразка.

Тютюнові вироби, марковані марками попереднього зразка, що перебувають в обігу після 12 місяців з дня запровадження марок нового зразка, вважаються такими, що немарковані. Заміна залишків раніше закуплених платниками марок акцизного податку попереднього зразка, а також марок попереднього зразка на нереалізованих алкогольних напоях протягом визначеного цим абзацом строку реалізації марками нового зразка проводиться безоплатно в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України».

При цьому алкогольні напої та тютюнові вироби, вироблені в Україні або імпортовані в Україну до набрання чинності внесеними відповідним законом змінами щодо маркування, знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.



Теги:подорожчання, акциз, Податки, тютюн, алкоголь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar