реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

В Чернігові уже готуються святкувати 20- річчя Незалежності України

Напередодні Дня Соборності у Чернігові уже утворено Громадський комітет по відзначенню ювілею Незалежності.

Таке рішення ухвалили представники партій -- Української народної партії, "Батьківщини", Конгресу українських націоналістів, ПРП, ВО "Свободи", НРУ, "За Україну" та громадських організацій -- "Просвіти", "Зеленого світу", "Тризубу", Всеукраїнського об'єднання ветеранів, "Наша Русь". Але список відкритий для інших українських патріотичних організацій.

Обласний Громадський комітет створено з метою належного вшанування 20-річчя Незалежності України, до творення якої були причетні багато учасників зібрання. Знаменно, що половину зібрання складали молодші хлопці, для яких незалежність постала як данність, яку треба захищати.

Відкрив зібрання голова обласної оргнаізації УНП Володимир Ступак, який з досвіду відзначення 20-річчя Народного Руху наголосив, що патріотична громадськість повинна виробити план заходів до ювілею Незалежності без надії на владу. Депутат Прилуцької районної ради Іван Тютюнник (ВО "Свобода") запропонував провести спортивне змагання, а Андрій Глухенький ("За Україну") згадав, що вже багато років лежить пропозиція про найменування однієї з вулиць Чернігова ім'ям Героя України Вячеслава Чорновола. Олексій Корж (Наша Русь") вважає потрібним вимагати від влади виконання розпоряджень про знесення радянської символіки.

Депутати обласної та Чернігівської міської рад Сергій Журман (ПРП) та Вячеслав Лебідь ("Батьківщина") розповіли про особливості роботи опозиційних депутатів у радах. На зборах також повідомлено про членство у Громадському комітеті депутата Чернігівської міської ради Костянтина Іванова ("УДАР").

Громадський комітет з відзначення 20-річчя Незалежності України обрав тимчасово двох коррдинаторів -- керівників УНП та "Просвіти" Володимира Ступака і Василя Чепурного.

"Знаменно, що комітет утворено в приміщенні товариства "Просвіта", -- зауважив його голова, редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний. -- Адже і 20 років тому всі українські партії починалися з "Просвіти". І 20 років тому нам все вдалося -- Незалежність стала фактом".Звертатися з пропозиціями можна за адресою: [email protected]







Теги:В.Чепурний, Просвіта, Незалежність України, Чернігів, В.Ступак, соборність


Читайте також



Коментарі (0)
avatar