реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У прикордонній Семенівці затримали російського агента

Контррозвідка Служби безпеки зірвала спробу росіян отримати координати Сил оборони у прикордонних районах Чернігівщини.

У результаті спецоперації у Семенівці Новгород- Сіверської громади затримано агента фсб, який відслідковував розташування укріпрайонів та опорних блокпостів, які забезпечують оборону північних рубежів України. Також він намагався виявити орієнтовні локації зенітно-ракетних комплексів української ППО.

Для збору розвідданих фігурант об’їжджав на велосипеді місцевість та приховано фотографував локації Сил оборони. Отримані відомості він мав передати окупантам через месенджер у вигляді медіафайлів з прив’язкою до місцевості.

Як повідомила пресслужба СБУ, співробітники Служби спрацювали на випередження – завчасно затримали російського агента і тим самим запобігли передачі розвідінформації агресору.

За даними слідства, затриманим є місцевий комунальник, якого дистанційно завербував співробітник прикордонного управління фсб рф по Брянській області. Його особу вже встановлено Службою безпеки.

У поле зору окупантів зрадник потрапив ще в кінці 2023 року через свої антиукраїнські дописи у прокремлівських Телеграм-каналах. Згодом його було залучено до розвідувально-підривної діяльності на користь фсб.
Під час обшуку у помешканні фігуранта вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Це вже не перше затримання у Семенівці відвертого зрадника. Причиною проросійських настроїв у Новгород- Сіверській громаді є практично повна відсутність на прикордонних територіях українських радіо, телебачення, газет. Тривалий час тривожні заяви проукраїнських організацій, як то "Просвіта", про ненормальну інформаційну ситуацію ігнорувалися Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, іншими відповідальними структурами. Тож тепер маємо наслідок.

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:російсько - українська війна, інформаційний простір, зрадники, СБУ, Семенівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar