реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Чернігові шанували Дубенсько- Чернігівську чудотворну ікону

За церковним уставом у першу неділю Великого посту звершується Торжество Православ’я – свято на честь перемоги над єресями, особливо єрессю іконоборства.

Також відповідно до рішення Священного Синоду цього ж дня у кафедральному соборі великомучениці Катерини м. Чернігова звершується святкування на честь чудотворної мироточивої ікони Божої Матері Дубенської-Чернігівської – шанованої у всій Україні святині.

З цієї нагоди архієпископ Євстратій очолив у соборі Всенічне бдіння. На вечірні була звершена літія, а на утрені – проспіване величання Богородиці перед Її чудотворним образом. Під час канону архієрей помазав всіх богомольців освяченим єлеєм.

Після богослужіння архієпископ Євстратій у домовому храмі святителя Феодосія при Єпархіальному управлінні звершив чин постригу в рясофор послушника Дмитра Хвіц, який причислений до братії Вознесенського монастиря в с. Радьківка Прилуцького району Чернігівської області.

Наступного дня після заамвонної молитви навколо кафедрального храму відбувся хресний хід з чудотворною іконою Божої Матері Дубенською-Чернігівською, на чотирьох сторонах церкви були піднесені молитви та звершене окроплення святою водою. Потім у храмі було проспівано молитву до Богородиці та величання.



Теги:Чернігівська єпархія, чудотворні ікони, Дубенська ікона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar