реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Сьогодні - день святої Катерини та нашого Меркурія Бригинського

За новим (для нас) календарем сьогодні - день пам'яті святої великомучениці Катерини та преподобного Меркурія Бригинського, мощі якого й спочивають у Катерининському соборі Чернігова. Сьогодні в головному храмі Чернігівської єпархії української Церкви - храмове свято.

Всенічне бдіння учора ввечері звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні єпископів Хмельницького Павла, Житомирського Паїсія та Чернігівського Антонія.

Катерининська церква, що на в'їзді в Чернігів зустрічає всіх гостей зі сторони Києва, давно стала одним із миволів українського нескореного Чернігова. До речі, в час облоги міста вона практично не зачинялася - там і рятувалися містяни від обстрілів, і молилися, і збирали допомогу потребуючим.

Символічно, що саме у цьому храмі спочиває св. Меркурій, ігумен Бригинський, якого росіяни кілька разів виводили на розстріл, але весь час була осічка... Не здолають вони і незалежну Україну!

Василь ЧЕПУРНИЙ

Молитва до святої великомучениці Катерини

О святая Катерино, діво і мученице, істинна Христова невісто! Молимо тебе через особливу благодать, якою нагородив тебе Жених твій, найсолодший Ісус. Ти посоромила спокуси му­чителя мудрістю твоєю, п’ятдесят мудреців пе­ремогла ти і, напоївши їх Небесним вченням, до світла істинної віри наставила; так і нам виблагай цю Божу мудрість, щоб ми, всі споку­си пекельних мук подолавши і відкинувши світу і плоті гріхи, достойними явилися Божественної слави, і для розширення святої нашої пра­вославної віри сосудами достойними стали, і з тобою в Небесній оселі Господа і Владику на­шого Ісуса Христа, з Отцем і Святим Духом, величали і прославляли навіки-віків. Амінь.



Теги:Меркурій Бригинський, пцу, Чернігівська єпархія, Катерининська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar