реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

СБУ та поліція піймали п’ятьох вимагачів

Співробітники СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке тероризувало та вимагало неіснуючі «борги» у мешканців Чернігівщини. Також бандити виконували «замовлення» щодо знищення майна громадян шляхом підпалів на території інших регіонів.

За даними досудового слідства до складу банди входила група мешканців Чернігова, серед яких були раніше засуджені за вчинення тяжких злочинів.

Як повідомила прес- група обласного управління СБУ, зловмисники займалися вимаганням грошей за надуманими приводами та через штучно створені конфліктні ситуації. Серед громадян, які стали жертвами вимагачів, були й військовослужбовці ЗСУ. Учасники банди застосовували до своїх жертв психологічний тиск, погрожуючи насильством та фізичною розправою. У процесі вимагання коштів бандити викрадали потерпілого, вивозили у заздалегідь підготовлене місце, і, застосовуючи тортури та знущання, вимагали негайно перерахувати гроші на певний банківській рахунок.

Співробітники СБУ задокументували ряд фактів вимагання зловмисниками від громадян грошових коштів на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали п’ятьох учасників банди під час спроби викрадення одного з потерпілих, який начебто був «винний» зловмисникам близько 100 тисяч гривень.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За рішенням суду їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Перевіряється причетність учасників злочинної групи до вчинення інших злочинів. Підозрюваним загрожує покарання - від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Спецоперація з викриття та затримання зловмисників проводилась Управлінням СБ України в Чернігівській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.



Теги:СБУ, шахраї, рекет, Поліція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar