реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет освятив Вознесенську церкву у Козельці

Щойно в Козельці, що на півдорозі між Києвом і Черніговом, Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет освятив Вознесенську церкву, яка наразі буде єдиним храмом УПЦ Київського патріархату в місті.

Проте в Козелецькому районі давно діють парафії Київського патріархату, а в Острі навіть дві. Та місцева влада, спонукувана Московським патріархатом, досі не давала змоги українським православним отримати храм для богослужінь.

Церква — унікальний зразок традиційного для Лівобережної України 17—18 ст. хрестового п'ятибанного храму в період історизму Збудована у 1874 році.

Більша частина кам'яних храмів того часу будувалася в псевдоросійському стилі, на що було спеціальне царське розпорядження. Вознесенська церква є однією з небагатьох культових споруд, при зведенні якої були використані мотиви української архітектури. Це дозволяє говорити про унікальність цієї церкви.
В освяченні Вознесенського храму взяли участь патріарший намісник, митрополит Переяслав- Хмельницький Єпіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та єпископ Агапіт, священики Чернігівської єпархії. На урочистостях був присутній голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.



Теги:патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, Козелець, Вознесенська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar