реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Медична ініціатива для психічного здоров’я

У трьох громадах Чернігівщини запрацювала ініціатива «Відновлення доступу до медичних послуг» за підтримки USAID Ukraine.

У Талалаївській, Срібнянській та Варвинській громадах вона здійснюється благодійною організацією «Чернігівська МЕРЕЖА» у співпраці з громадами та за підтримки обласної військової адміністрації. Мета – стабілізація та відновлення доступу до медичних послуг постраждалого через війну населення.

Передбачається, що проєкт сприятиме зменшенню захворюваності та знизить ризик передчасної смертності. Водночас фахівці допоможуть підвищити рівень обізнаності жителів громад щодо психічного здоров’я, а також прав та способів запобігання гендерно зумовленому та домашньому насильству.

Протягом 9 місяців, щотижня здійснюватимуться виїзди мобільних медичних команд. Відтак, місцеві жителі зможуть отримати консультації сімейного лікаря, медичної сестри, психолога, соціального працівника, а згодом – і лікарів вторинної ланки. Перші виїзди зроблено в села Гнідинці Варвинської, Корінецьке та Красний Колядин Талалаївської громад.

Як повідомила прес-служба проекту, проконсультовано майже півсотні людей, найпоширенішими потребами є перевірка рівня цукру у крові, вимірювання тиску та психосоціальна підтримка. Останнє викликане тривожністю через триваючу російсько-українську війну.
"Голос України"



Теги:Талалаївська громада, Варвинська громада, посттравматичний синдром


Читайте також



Коментарі (0)
avatar