реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Крутам сигналять всі електрички

"Крути, мов сигнал до бою!" -- пам'ятається. І в мене Крути зовсім не викликають уявлень про наші національні поразки -- нечисельна вояцька лава наших вояків зупинила в 6 разів більшу московську воєнізовану орду.
І, до речі, дала змогу добитися визнання України на міжнародному рівні. А лукаві твердження про одних лише студентів, яких кинули у бій дорослі дядьки, не витримує історичної критики.

Цього року в Крутах, на вшанування пам'яті героїв, зібралося незвично багато людей. Незвично, бо в час відкату влади від українських цінностей приємно бачити, що зерно, посіяне 20 років тому, -- зійшло.

Звісно, і цього разу в Крутах було багато політиків -- Віктор Ющенко, В'ячеслав Кириленко, Іван Заєць, Валентин Наливайченко. Вони говорили правильні слова, які я майже не слухав, бо від цих людей ми зачекалися дій, а не слів. Зате мене особисто найбільше порадували два моменти: присутність трьох голів обласних рад Галичини -- Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської. І друге: так багато було молодих облич!

Панахиду по загиблих вояках УНР відслужив єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон. А владі, нашій місцевій, також треба віддати належне: заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Тканко та голова обласної ради Анатолій Мельник були, молилися, шанували. Курсанти проходили строєм. Читалося звернення Президента Віктора Януковича. Покладалися квіти --скромно, але доречно. Я навіть бачив кілька прапорів Партії регіонів серед маєва прапорів УНП і "Свободи". Чомусь зате не світилася "Батьківщина" і "Фронт змін"... А ще представлено новий рух -- "Опір".

Електрички, що минали крутянський монумент серед поля, відгукувалися сигналами. Кажуть, що це у залізничників уже стало традицією.

Василь ЧЕПУРНИЙ
Фото автора








Теги:Наливайченко, Борзнянський район, В.Ющенко, УНП, крути, свобода, УНР


Читайте також



Коментарі (8)
avatar
1
На нижній світлині -- генеральний директор чернігівської дирекції "Укрпошти" Володимир Приходько, на третій знизу -- кобзар-лірник, лауреат Національної Шевченківської премії Василь Нечепа.
avatar
2
А навіщо фото маргіналів з ганчіркою??? Я розумію, владу всі не люблять, але в такий день,треба шанувати Героїв, а не займатись самопіаром, навіть "автономним"
avatar
3
Згоден з Юрою. Писати я про цих "єроїв" з ганчірками не став, але фото дав для загальної картини.
avatar
4
А я вважаю, що присутність тих хлопців була зовсім не зайвою. Вони якраз і закликали владу не піаритись на Крутах. А присутність прапорів регіоналів в мене викликала дуже неприємні почуття, їх "шанування" було дуже нещирим і недоречним на фоні всіх заяв і висловлювань регіоналів.
А в цілому згодна з паном Василем, що в цьому році в Крутах було дуже багато людей, які приїхали за покликом свого серця. І це дуже обнадійливо!
avatar
5
"Влада! Іди в жопу!" - це чи не єдині нормальні речі, що були сказані у Крутах. А всі ті збори старперів мало чим відрізнялись від регіонських промов. Думаю, героям крут значно сподабався б такий захід автономів, ніж все інше.
avatar
6
Чому не у дупу?
Чому не йди?
Чому анархистський колір?
Треба підучити матчастину, панове революціонери!
avatar
7
Не знаю, Василю Федоровичу, чого се ви так розщедрились на адресу названих осіб від обласної влади Чернігівщини! Розкажіть, а як би то було щось по іншому, то хіба нам від цього гіфрше стало б?! Інша справа - голови обласних рад зі Львова, Івано-Франківська чи Тернополя. Чули, як хлопці виступали, які очі, яка впевненість у перемозі! А ще ж-підтягнуті, відносно молоді, без вчорашнього шлейфу часів брежневських, комсомольських чи кучминських! Це ж добре, що ви їх знаєте у вічі, а я навіть не замітив їх!? А чи не можна було б сказати дотепні і розумні слова? Адже день то святий? Краще не обговорювати проблеми присутності високих обласних чиновників, бо ж бачили і гасла, і зігнаних студентів, і шкільні автобуси(!!?)
avatar