реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Крадуть ліси, крадуть лісівники

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення службовими особами лісогосподарських підприємств від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2015 та першого півріччя 2016 року лісовими господарствами здійснювався експорт деревини за заниженою вартістю через підконтрольні компанії-нерезиденти. Різниця між ринковою вартістю лісоматеріалів за кордоном та вартістю, за якою її реалізовували лісгоспи, акумулювалась на рахунках учасників незаконної оборудки.

Внаслідок таких протиправних дій державі заподіяно збитків на суму понад 8 млн грн. Про це "Сіверщину" повідомила прес- служба обласної прокуратури.

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам співробітниками органів фіскальної служби на території Чернігівської, Одеської областей та м. Києва проведено 17 обшуків лісгоспів та підприємств, що причетні до незаконної діяльності. Вилучено фінансово-господарську документацію, чорнові записи, печатки компаній-нерезидентів, а також 1,5 тис м³ лісоматеріалів сумнівного походження на суму 2 млн грн, на які накладено арешт.

Наразі триває виконання комплексу слідчих дій, спрямованих на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення злочину.



Теги:лісогосподарські підприємства, прокуратура в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar