реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громадська рада виступила за ...електромережі

Щоби підключити до електромереж приватний будинок, треба заплатити приватній компанії "Чернігівобленерго" більше 11 тисяч гривень, а якщо таку немудру операцію хоче підприємець -- треба викласти біля 90 тисяч гривень. Такі цифри здирництва монополіста навів у доповіді на засіданні Громадської ради при голові Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Самоненко, голова комітету Громадської ради з питань регуляторної політики та підприємництва.

Тому після виступів запрошених чиновників Громадська рада ухвалила домагатися внесення змін до законодавства для викорінення практики розвитку електропередавальних компаній за рахунок населення та підприємств у вигляді плати за приєднання.

"Електропередавальні організації -- це приватні структури та звичайні суб'єкти підприємницької діяльності, які отримали ліцензію та основні матеріальні засоби. Вони отримують свій прибуток і повинні нести з нього витрати на розвиток", -- говориться в резолюції.

Для простоти уявлення теми: споживачі платять гроші за підведення електрики до своїх будинків чи підприємств. А "Чернігівобленерго" безплатно забирає ці мережі у свою власність.

Член Громадської ради, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний наголосив, що така ж практика є і газовиків -- селяни складаються своїми кровними для підведення газу по селу, а "Чернігівгаз" привласнює чужі мережі. І запропонував звернутися до народних депутатів від Чернігівщини з пропозицією внести відповідні зміни у законодавство.

"Проте, якщо ми представляємо громадськість, чому не говоримо про проблеми громадських організацій, які мають приміщення? Адже нам, скажімо, теплопостачання здійснюється за тарифами ...підприємств. Хіба від того гігакіловати стають жирнішими, а тепло густішим? І хіба це є підтримка громадянського суспільства?", -- запитував Василь Чепурний.



Теги:Василь Чепурний, Чернігівгаз, Просвіта, Чернігівобленерго, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar