реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Два дні жалоби

Їх оголошено в Ічнянській об’єднаній територіальній громаді – так прощалися зі старшим солдатом 72-ї Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Сергій Петраускасом, який загинув на Донбасі внаслідок обстрілу українських позицій російськими окупантами.

Сергій загинув під Авдіївкою, а прощалися з ним в Ічні та в селі Більмачівка, де він жив. У воїна лишилася вдовою дружина та троє дітей, що стали сиротами. Двоє з них ще неповнолітні. Воїну нещодавно виповнилося 43 роки.

Він добровольцем пішов захищати Україну – зокрема, боронив Луганський аеропорт. А у 2017 році підписав контракт зі Збройними Силами України і з минулого року – в зоні бойових дій.

У Більмачівку його привезли вночі, та незважаючи на це і погоду – кілька сотень людей прийшли попрощатися із захисником України, більшість стали на коліна перед його труною. Поховали Сергія в Ічні як військовослужбовця, що загинув у бою. З оркестром, почесною вартою та салютною групою від президентського полку. Священики Православної церкви України на чолі з капеланом о. Антоном Панасенком звершили чин похорону.

Побратими, що приїхали провести його в останню путь, говорили на похоронах, що перемир’я – то тільки на словах. Російсько – українська війна триває.

Фото Суспільне\ Чернігів



Теги:Більмачівка, російсько - українська війна, Ічня, 72 окрема механізована бригада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar