реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Брєдятіна" від Табачніка

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник має намір прописати в навчальній програмі з історії, що Голодомор - спільна трагедія, а не геноцид українців. Глава Міносвіти вважає таке бачення історії України суб’єктивним і наголошує на необхідності боротися з цією "брєдятіною".

Табачник, відповідаючи на питання, чи не є суб'єктивним викладання історії в Україні, сказав: "Наше Міністерство зараз працює над найскладнішим питанням - це визначення стандартів освіти, тому що "брєдятіна" з гіперболізацією тільки однієї форми оцінювання - це не реформа, а обдурення учнів і обман суспільства".

За словами Табачника, "учитель зобов'язаний виконувати навчальну програму, але в ній треба чітко прописати, що Голодомор 1933 року - це спільна трагедія народів України, Росії, Білорусі, Казахстану, і вказати, скільки людей померло від цієї біди в кожній з республік. При цьому написавши правду, що найвищі втрати сільського населення, понад 41 відсоток, були в Саратовській області".

Тоді, упевнений міністр, учитель не зможе "промивати голови школярам відповідно до своїх суб'єктивних поглядів".

Крім того, Табачник має намір ініціювати "розвантаження" підручників з української літератури, прибравши звідти сучасних письменників. "Існує європейська, французька традиції: там в школах не вивчають творчість письменників, що живуть нині, оскільки ще не устоялися естетичні критерії", - зазначив міністр.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Дмитро Табачник обіцяє восени розробити україно-російський посібник для вчителів історії.

Росія неодноразово закликала Україну переписати підручники історії і створити фактично нову концепцію викладання історії України в школах.

Зокрема, депутат Державної думи РФ від партії "Єдина Росія" Сергій Марков заявив, що вважає "важливим завданням" "різку, радикальну зміну підручників історії в сучасній Україні", бо, на його думку, "вони сфальсифіковані".




Теги:Единая Россия, історія, викладання історії, реформи Януковича, табачник, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar