реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Авдіївка впала

Збройні сили України виходять з Авдіївки, переходячи до оборони на більш вигідних рубежах. Про це повідомляє Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, нанесли ворогу значні втрати в живій силі та техніці. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо. СЛАВА УКРАЇНІ!" - Сирський.

Окупанти прагнуть завдати українським військам якомога більших втрат, оскільки саме по собі захоплення Авдіївки не дасть значущих в оперативному відношенні переваг і ніяк не допоможе окупаційним силам домогтися значного в оперативному відношенні просування. Про це йдеться у новому аналітичному матеріалі Інституту вивчення війни (ISW).

"ISW не спостерігала жодних візуальних доказів великого чи хаотичного відведення українських сил, і триваючий незначний темп російського просування в Авдіївці та навколо неї свідчить про те, що українські сили наразі здійснюють відносно контрольований відхід з Авдіївки", – йдеться у матеріалі.

Тим часом у 3 окремій штурмовій бригаді, яку нещодавно перекинули у район Авдіївки для проведення контратак, 16 лютого відзвітували, що завдали критичних втрат 74-ій та 114-ій окремим мотострілецьким бригадам ЗС РФ, заявивши, що обидва підрозділи "фактично стерті".

Також воїни бригади зазначили, що вагомих втрат наразі зазнає і 30-та омсбр ЗС РФ.



Теги:Авдіївка, російсько - українська війна, 3 штурмова бригада, Сирський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar