реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Архієпископ Чернігівський став митрополитом Білоцерківським

2 лютого 2023 р. в Синодальній залі Митрополичого дому – резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

В адміністративних межах Білоцерківського району Київської області було утворено Білоцерківську єпархію шляхом виділення зі складу Київської єпархії. Керуючим єпархією архієпископом Білоцерківським обраний Євстратій, якого було звільнено від керівництва Чернігівською єпархією. Владика Євстратій на своїй сторінці в соціальних мережах написав: " Понад 11 років віддано служінню на Чернігівщині. Тут - залишаються не лише роки, але й частичка душі та серця, моя любов і молитви про пастирів та паству.
Простіть і благословіть!"

Єпископом Чернігівським і Ніжинським призначений Антоній (Фірлей), якого було звільнено від обов’язків вікарія Київської єпархії.

Також указом Предстоятеля владику Євстратія возведено в сан митрополита. Отримав білий клобук і ще один колишній архієпископ чернігівський Іларіон Процик.



Теги:Чернігівська єпархія, Євстратій, пцу, Антоній Фірлей


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Найкраще джерело інформації про зміни в керівництві Чернігівської єпархії ПЦУ - її офіційний сайт: http://www.cerkva.in.ua/
avatar