реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

У Прилуках «Свобода» провела турнір з рукопашного бою імені Миколи Міхновського. Фотозвіт

27 березня, у Прилуках Чернігівської області, за сприяння обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», відбувся традиційний відкритий обласний турнір з рукопашного бою пам’яті Миколи Міхновського.
Спортивне свято розпочалося у приміщенні міської Дитячо-юнацької спортивної школи. Під час церемонії відкриття відслужив молебень благочинний Прилуцького району УПЦ КП о. Віталій Юрочко.
У турнірі взяло участь понад 150 спортсменів, віком від шести до тридцяти років, у тому числі команда із Сумщини. Було розіграно 40 комплектів нагород, у різних вагових і вікових категоріях, проведено понад 200 боїв. У перервах між спортивними поєдинками лунали виступи місцевих артистів, демонструвалися двобої у стилі «бойовий гопак». Понад 500 глядачів спостерігали за цим велелюдним спортивним дійством. Були присутні представники місцевих ЗМІ – преса, телебачення.
Перед початком турніру, серед прилучан, було поширено понад 1000 брошур, де розповідалося про життя Миколи Міхновського.
- «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», - зазначив на відкритті турніру голова Чернігівської обласної організації Андрій Міщенко, - у рамках роботи з молоддю проводить ряд спортивних заходів: нещодавно відбувся всеукраїнський юнацький турнір з легкої атлетики пам'яті майстра спорту та видатного лікаря Ярослава Тягнибока, відкритий зимовий чемпіонат України з водного поло. Продовженням цих заходів є турнір із рукопашного бою у Прилуках імені Микола Міхновського.
Я думаю, цей турнір стане всеукраїнським, наряду з існуючими запровадженими ВО «Свобода».
Чому саме Прилуки? Микола Міхновський - наш земляк, тут він народився, відбулося становлення його особистості, він вчився у прилуцькій гімназії.
Микола Міхновський – своєю енергетикою пробудив дух української землі. Нація, держава котрої простягалася від Білого до Чорного моря та від Карпат і по Кавказ. Нація, що породила Святослава Завойовника, князя Володимира, Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Виговського, Гонту та Залізняка. 100 років назад, була покріпаченою, була окупованою Російською імперією. Микола Міхновський став основоположником українського націоналізму, запалив ідеєю мільйони сердець. Він автор брошури «Самостійна Україна».
ВО «Свобода» виступає за історичну справедливість і відновлює незаслужено забуті імена. За сприяння ВО «Свобода» на Закарпатті відкрито бібліотека імені М. Міхновського. Наші кроки будуть послідовними, і я сподіваюсь, що одна з вулиць Прилук буде носити його ім’я.
Лице держави - не лише заводи та фабрики, поля і ліса, лице держави визначає нація. І яка буде наша держава, визначимо ми з вами. Я вірю, що серед вас стоять майбутні олімпійські чемпіони, науковці, громадські діячі, можливо майбутній Президент України. Серед вас, повинні плекатися три чесноти – мужність, мудрість та шляхетність. Мудрого не обдуриш, мужнього не зламаєш, шляхетний не дозволить панування чужинського у цій державі, панування духу ганьби, зради до нації. Тож я зичу вам у майбутньому лише перемог».
Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»




Фото: Олени Ромець






Теги:рукопашний бій, Прилуки, Міхновський, націоналізм, ВО Свобода, Спорт, А. Міщенко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Прилучани молодці! Вже не перший раз проводять дитячий турнір. Та і Свобода теж, добре що допомагають у такій справі. Остання фотокартка гарна! Погляньте в очі цього юнака!!! Чим не майбутній Клічко?!
avatar