реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Ікони дарують зцілення

В неділю Торжества православія до чернігівського кафедрального храму УПЦ Київського патріархату прибули чудотворні ікони Божої Матері з Новгорода-Сіверського: Дубинська, Дігтярівська та ікона Божої Матері «Живоносне Джерело». Також до храму була привезена ікона Богородиці «Праворучиця», яка недавно повністю оновилася у одному з лікарняних храмів міста.

Перед початком богослужіння відбувся хресний хід по алеї Героїв до дороги для зустрічі святинь, після чого духовенство та віруючі обнесли ікони навколо собору. З благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона чудотворні ікони будуть перебувати у храмі святої великомучениці Катерини протягом всього Великого посту. Владика Іларіон наголосив:" Ми, православні, а не язичники -- тож поклоняємося не самому зображенню із фарби, дерева та прикрас, а першообразу. Тобто, в даному разі, самій Матері Божій. А зцілення отримуємо по вірі нашій".

Під час богослужіння відбулася пресвітерська хіротонія ієродиякона Пантелеймона (Дзюби) на ієромонаха. Отець Пантелеймон кілька місяців тому перейшов до Київського патріархату з Московського.

Дубинська ікона Божої Матері (ХІХ ст.) Цією іконою благословив своє духовне чадо преподобний Лаврентій Чернігівський, коли подвизався (ніс послух регента хору) в Пустинно-Рихлівському Свято-Миколаївському монастирі. По молитвах перед цією іконою багато людей отримували зцілення від різних душевних і фізичних хвороб (хвороби голови (зафіксовані випадки зцілення від менінгіту), розслаблення та ін.). У 2004 році ікона мироточила.

Дігтярівська ікона Божої Матері (ХVІІІ ст.) – точний список Дігтярівської ікони Богородиці, яка не збереглася до наших часів. Ця ікона була на хоругві, яку подарували до нового Свято-Покровського храму с. Дігтярівка Новгород-Сіверського району, який був побудований коштом гетьмана Івана Мазепи.

Про ікону Божої Матері "Праворучиця" говорить настоятель домової лікарняної церкви отець Євген Орда:" Вона була зовсім темною, тепер же, і цьому багато свідків у лікарні, оновилася. Сама по собі ікона доволі рідкісна, а причину оновлення пояснити неможливо: Господній промисел важко розгадати".

Цього ж дня вірні УПЦ Московського патріархату провели хресний хід вулицями Чернігова.









Теги:Катерининська церква, менінгіт, зцілення від ікон, ікона Праворучиця, чудотворні ікони, оновлення ікон, головні болі, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar