реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Зцілення від мощей святителя Іоанна (оновлено)

"Я приехал сюда не зря, -- сказав у розмові з кореспондентом "Сіверщини" архієпископ Тобольський і Єнісейський УПЦ КП, керуючий Сибірською митрополією Української православної Церкви Київського патріархату Варух, -- двое людей по вере своей получили исцеление". Владика повідомив, що в одної жінки після прикладення до мощей у П"ятницькій церкві зупинилася кровотеча, а в другої, у храмі святих Михайла і Федора, також подолано недугу, про яку владика не вважає можливим розповідати.
Мощі (фаланга правої руки святителя Іоанна Тобольського) сьогодні перевезено до Ніжина, оскільки святий був уродженцем цього славного міста. Через деякий час святі мощі повернуться до Чернігова, де й перебуватимуть віднині постійно.
-- Як Ви ставитеся до звинувачень зі сторони московської церкви на адресу Київського патріархату? -- було запитання.
-- А никак. Я свою веру и свою церковь утверждаю делами. Разве то, что святитель Иоанн своей правой десницей благословляет ваш город, вашу кафедру и украинскую Церковь, не является доказательством каноничности?
Владика Варух повідомив, що нещодавно в його управління перейшли дві парафії навіть з Австралії, є парафія у Китаї, взагалі ж у Сибірській митрополії Київського патріархату -- 26 парафій, чотири монастирі. Владика Варух приїхав в Україну вперше за 10 років завдяки запрошенню єпископа Чернігівського і Ніжинського Севастіана.
У владики Варуха -- жовта панагія. "Не золота, а мідна, -- уточнює він. -- Панагії уже 300 років і вона переходить від одного до іншого сибірського митрополита. Коли я грішу -- темнішає, а потім освітлюється. Окислення не відбувається".
А початок контактам Чернігівської єпархії з Сибірською митрополією поклав спеціальний кореспондент "Сіверщини" Олександр Волощук. Владика Варух, коли отримав від чернігівського товариства "Просвіта" українську "Абетку", розшив її та розмножив -- тепер за нею діти курганських українців вивчають рідну мову. Владику дуже турбує моральний стан тих українців, які їдуть у Росію заробити гроші, але забувають про свою батьківщину:" А потом их старые матери просят меня, архиерея, привезти с Украины землицы, чтобы глаза засыпать. Домой вернуться уже не могут, а в могилу хотят лечь с родной землей".
Цього разу владика Варух у Києві взяв участь у святкуваннях з нагоди річниці інтронізації Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, служив і проповідував у храмах Чернігова.
Як повідомив клірик П"ятницької церкви о. Роман Кіник, факти зцілень люди продовжують повідомляти. Він вважає потрібним зафіксувати їх письмово.

Детальніше про перебування архієпископа Варуха -- в друкованому варіанті газети.





Коментарі (0)
avatar