реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Звернення голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка

Шановні жителі Чернігівщини !

Однією з найбільш виразних рис розвитку суспільних відносин є участь громадян у формуванні державної політики та її основних інститутів. З давніх часів право вибору було однією з основних ознак свободи людини. І лише у 1948 році це право було закріплене у Загальній декларації прав людини, затвердженій резолюцією Організації Об’єднаних Націй.

Сучасне суспільство усвідомлює, що розвиток будь-якої демократичної країни неможливий без гарантування з боку держави своїм громадянам права на проведення чесних виборів та гарантування поваги до цього вибору.

Ми горді тим, що Україна з перших кроків своєї незалежності стала на шлях демократії та відкритості. Тому так важливо сьогодні зробити все для того, щоб принципи демократії, відкритості та прозорості були дотримані при проведенні виборів до Верховної Ради України 28 жовтня цього року. Забезпечення проведення чесних виборів є не тільки проявом демократизації суспільних процесів в нашій країні, а також і запорукою її гідного місця у світовому співтоваристві.
«Ефективний розвиток нашої держави нерозривно пов'язаний з розвитком демократії, однією зі складових якої є проведення вільних, прозорих виборів», — наголошує Президент України Віктор Янукович. Глава держави вимагає від усіх органів виконавчої влади неухильного дотримання виборчого законодавства. А визначальними орієнтирами під час організації та проведення виборчого процесу мають бути відповідальність, висока організованість і дотримання демократичних процедур.

Виконуючи поставлені Президентом України завдання, обласна державна адміністрація у повній мірі забезпечує відповідність проведеної організаційної роботи до вимог законодавства про вибори народних депутатів. Чітко та злагоджено працюють органи ведення Державного реєстру виборців, які забезпечили вчасну підготовку та передачу на виборчі дільниці списків виборців, яких у нашій області майже 880 тисяч. Органи влади на місцях сприяють окружним та дільничним виборчим комісіям у реалізації своїх повноважень, забезпечивши їх відповідними приміщеннями, матеріальною базою та охороною. Діють обласна та місцеві групи по сприянню діяльності спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.

В області у стислі терміни виконано величезну роботу по встановленню на 1063-х виборчих дільницях програмно-апаратних комплексів відеоспостереження, підготувавши таким чином надійну систему захисту волевиявлення громадян.

Оцінюючи підготовку до проведення цьогорічної виборчої кампанії, слід зазначити, що для засобів масової інформації були створені всі умови для висвітлення діяльності суб’єктів виборчого процесу на умовах рівного доступу, толерантності та взаємоповаги.

Місцева влада робить все можливе, щоб результатом цьогорічних виборів до Верховної Ради України стало формування легітимного парламенту, який забезпечить у країні національну консолідацію, політичну стабільність та верховенство права.

Сформована ж на регіональному рівні вертикаль виконавчої влади і далі продовжуватиме здійснення президентської програми масштабних реформаторських перетворень для прискорення соціально-економічного розвитку області, поглиблення соціальної захищеності населення.

Як керівник виконавчої гілки державної влади на Чернігівщині звертаюся до виборців, представників усіх політичних партій та кандидатів у народні депутати України з проханням чітко дотримуватися букви і духу виборчого законодавства.

Окремо хочу наголосити на неприпустимості будь-яких спроб незаконного втручання у хід виборчого процесу та в роботу виборчих комісій, намагань вплинути на результати народного волевиявлення.
Зі свого боку, ми зробимо все можливе для забезпечення повної реалізації мешканцями області свого конституційного права обирати владу.

З повагою
Голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко



Теги:Володимир Хоменко, чесні вибори, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Написано у стилі кінця 70-х років. Дуже схоже на виступ першого секретаря райкому на черговому пленумі. І , до речі, можливо, навіть, до такої самої події-до виборів. Адже риторика була й тоді не чим не гіршою. От тільки за вікном -12-й рік третього тисячоліття!!!!
avatar