реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Зведення з антиросійського фронту

За інформацією онлайн-видання The Intercept у США вже наступного тижня можуть ухвалити законопроект про значне збільшення військового фінансування сил безпеки України.
У рамках нової ініціативи в 2022 році на підтримку України у сфері безпеки буде скеровано 500 мільйонів $ із програми іноземного військового фінансування (FMF), що зробить нашу країну третім за величиною бенефіціаром цієї програми після Ізраїлю та Єгипту.
Законопроект також надасть Україні пріоритетне право на отримання надлишкового оборонного обладнання від Пентагону.

Віктор ЯГУН

Британські інструктори розпочали навчання українських військовослужбовців для застосування новітніх протитанкових ракетних комплексів NLAW, котрі днями Уряд Великої Британії передав до Збройних Сил України. ро це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Інструктаж проведено на базі 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. Сагайдачного у Старичах Львівської області.

Довідка. NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) – протитанковий комплекс розроблений шведською групою Saab AB спільно із британською групою Thales за завданням та фінансуванням Міноборони Великої Британії.
У шведській армії комплекс позначається як RB-57, перебуває на озброєнні близько 10 країн світу.
NLAW є ручним одноразовий протитанковим засобом з ефективною дальністю стрільби до 600 (у новій версії до 800) метрів. Перед пуском навідник за допомогою прицілу протягом трьох секунд відстежує кутову швидкість цілі, яка запам’ятовується інерційним блоком ракети, який під час польоту робить необхідні поправки, коригуючи напрям руху.
Загальна вага системи 12,4 кг, ракета має діаметр 115 мм, а калібр тандемної кумулятивної бойової частини 150 мм, вона здатна вражати цілі як по лінії польоту, так і зверху.

У Латвії відреагували на позицію Німеччини щодо озброєння для України
Таку позицію Німеччини назвали "ганебною".
Сьогодні, 25 січня, міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс, слідом за американським генералом Беном Ходжесом, розкритикував Німеччину через небажання країни надати оборонне озброєння Україні. Під час інтерв’ю німецькому виданню Bild він заявив, що така політика країни “жодним чином не відповідає вимогам НАТО, ЄС та партнерів”.

“Коротше кажучи, політика Німеччини щодо Росії не вписується у наш час”, — наголосив Пабрікс.

Він також назвав помилковим рішення ФРН передати Україні польовий шпиталь, але не передати зброї.

“Я повинен сказати, що блокада естонських гаубиць для України сприймається як ганебна позиція у всіх трьох країнах Балтії, а також у всіх державах Північної Європи. Ми вважаємо, що кожна країна має право на самооборону. Якщо ви забороняєте будь-кому отримувати засоби захисту, ви не підтримуєте мир, а саме навпаки”, — наголосив міністр оборони Латвії.

Тим часом.

Літак США зі зброєю для України також оминав Німеччину – як раніше британські



Теги:російсько - українська війна, Україна - США, Віктор Ягун, Україна - Латвія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar