реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Зустріч із поетом Олегом КОРОТАШЕМ – популярним сучасним літератором

12 травня, о 15.00, у КМЦ «Інтермеzzо» відбудеться зустріч із поетом Олегом Короташем.
Літературно-мистецька акція проходитиме в межах всеукраїнскього промо-туру, присвяченого виходу книжки "Елегії острова Патмос".

«Олег Короташ є одним із чільних представників покоління дев’яностиків в українській літературі. Схильний до глибокої рефлексії та обдумування...» – пише про нього лауреат Шевченківської Василь Герасим’юк. Сам Олег залічує себе до представників метафізичної школи, яким не чужі класичні форми віршування. Літературні критики характеризують його як репрезентанта «постімпресіонізму в сповідальній течії сучасної української поезії" (В. Даниленко «Покоління національної депресії», 1997), і навіть як «творця пост-сєвєрянінської складової в неомодерному дискурсі сучасної поезії» (Мала українська енциклопедія актуальної літератури, 1999).
Народився Олег Короташ 8 березня 1976 року в м. Івано-Франківську в сім'ї студентів-медиків. Автор книги поезій і перекладів «Світ блукаючих висновків» (1997). Учасник поетичної антології «Дев 'ятдесятники» (1998). Учасник поетичної антології «Z wyobraznia» (м. Краків, Польща) (2000). Автор проекту та упорядник поетичної антології «Цех поетів» (2000). Публікувався в численній українській періодиці. Закінчив філософське відділення Ягелонського Університету (м. Краків, Польща). Член краківського Братства Поетів. Член Національної Спілки письменників України з 1997 року.

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»




Теги:Короташ, нтермеццо, письменники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar