реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ЗОЛОТИЙ ТОВАР. Етапи отримання

Землю – селянам!

Право приватизації землі в нашій країні з’явилося ще за рік до виникнення незалежної Української держави – у 1990 році, коли Верховна Рада СРСР ухвалила постанову «Про земельну реформу». Однак громадянин мав оплатити всі процедури приватизації, незважаючи на те, що приватизація оголошувалась безкоштовною.

5 серпня 2009 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 844 – «Деякі питання реалізації права власності громадян на землю в 2009 році». Відтепер Кабмін ЗОБОВ’ЯЗАВ Державний комітет земельних ресурсів БЕЗКОШТОВНО оформляти і видавати громадянам у 2009 році державні акти на право власності на земельні ділянки. Заборонено брати з населення плату за підготовку документації із землеустрою і вимагати внески до різних добродійних фондів. На практиці це означає, що тепер громадянин може отримати від держави землю, не витративши ані копійки – все оплачує держбюджет. Задля цього уряд вирішив надати Держкомітету з земельних ресурсів 5 млрд 953 млн 800,6 тисячі гривень нерозподілених коштів Стабілізаційного фонду.

До вересня минулого року процес приватизації складався з низки процедур. По-перше, необхідно було визначити місцезнаходження ділянки. По-друге, з’ясувати, що вона нікому не належить. Далі треба було визначити точні межі та мету використання ділянки. І насамкінець – здійснити процедуру оформлення та реєстрації держакту.

Постанова про безоплатну приватизацію усуває всі ці бюрократичні перешкоди. Відтепер для отримання державних актів на право власності на земельні ділянки, які є в користуванні громадян, потрібно подати в сільську, селищну чи міську раду всього чотири документи. А саме: заяву, копію паспорта, копію документа про присвоєння ідентифікаційного номера та копію рішення органу місцевого самоврядування або райдержадміністрації щодо передачі земельної ділянки у власність.

Земельні процедури

Послідовність спрощеної процедури безоплатного оформлення права власності на земельні ділянки

Інфографіка Сергія КОРДИКА,
за інформацією Головного управління
Держкомзему у Чернігівській області









Коментарі (0)
avatar