реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Знову випустили Кісінджера...

Бачу там знову Кісенджера випустили. В інтерв'ю для Spectator він висуває ідею, що перемогою України та НАТО буде витіснення москви до лінії 23 лютого. У випадку перенесення війни на Крим та території РФ зростає ризик масштабної війни з росією. Хоча вона і так йде, а на ядерну ескалацію треба ще наважитись.

З іншого боку статус кво на нинішніх фронах, з 20 % окупованої території України, вздовж виходу до морів, буде перемогою кремля.

Взагалі мені здасться, що тут ветеран дипломатичного фронту озвучу те, що прямо не можуть сказати багато політиків США - для них невигідно надто тиснути на росію, щоб вона сипалась. Лише ввести у рамки, що включає фактичне знання анексії Криму. А самим зосередитись на Китаї, з яким також треба більше переговорів, а не тиску.

З одного боку добре, що навіть орієнтовані на компроміс сили в США зрозуміли необхідність нашого контрнаступу (я не говорю про європейців, там все сумніше). Порівняймо з риторикою місяць тому. Але чи буде безпека в Європі без суттєвого ослаблення москви? Без провокацій в регіоні Балтійського моря, зокрема? Ну і чи витягне Захід конфлікт на двох театрах, в Європі і на Далекому Сході? Ці питання слід доносити нашим союзникам.

Юрій ОЛІЙНИК



Теги:Кісінджер, широка війна, Юрій Олійник, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar