реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Знову хабар. Знову "Батьківщина"

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали депутата Чернігівської міської ради - голову постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відноси, а також директора комунального підприємства «Чернігівбудінвест».

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Повідомляється, що директор комунального підприємства за попередньою змовою групою осіб з депутатом вимагали 50 000 доларів від підприємця за підписання договору про виділення в суборенду земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на території міста Чернігова та подальше погодження необхідних дозвільних документів щодо вказаної земельної ділянки.

«У разі ненадання коштів, підприємцю погрожували неприємностями зі Службою безпеки України. Під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч доларів осіб затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Слідчі ДБР готують затриманим повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Також готується клопотання до суду про обрання особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посади.

У релізі ДБР не вказують прізвища депутата та чиновника. Втім, на сайті Чернігівської міської ради вказано, що головою постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин є Іван Бакшун, депутат від ВО «Батьківщина», а керівник комунального підприємства «Чернігівбудінвест» це Валерій Горбатов.

Під час останньої сесії міської ради 23 квітня саме Іван Бакшун запропонував зняти з розгляду питання, які стосуються земельних аукціонів.

Нагадаємо, 23 квітня на сесії міськради після довгих дискусій таки прийняли рішення "Про забезпечення конкурентного підходу до передачі в оренду вільних від забудови земельних ділянок комунальної власності". Документ передбачає, що продаж права оренди вільних від забудови земельних ділянок здійснювати виключно на конкурентних засадах: земельних торгах.

Група депутатів, серед них і Бакшун, намагались зняти питання земельних аукціонів з розгляду. І навіть запропонували перерву, після якої депутати планували навіть розійтись, зірвавши таким чином сесію.



Теги:хабар, ДБР, Іван бекшун, Чернігівська міська рада, Батьківщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar