реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Знецінена картопля

Цьогоріч селяни із завмиранням серця очікували результатів посильної праці на своїх городніх ділянках. Адже погодні умови дивували своєю непередбачуваністю. Та найбільшим шоком стала ціна за людські мозолі. Незважаючи на те, що нинішній врожай на Чернігівщині менший від попереднього року, це аж ніяк не запобігло знеціненню картоплі.

На ринках Чернігова справжній аншлаг покупців. Та це радість більше для перекупників, ніж для фермерів. Для тих, хто не має свого транспорту, вигідніше оптом збути велику партію картоплі, хоч і значно дешевше.

«Це справжнє нахабство! — обурюється пані Інна Шевченко із Борзнянщини. — Скільки наробитися над цією картоплею, скільки грошей у неї вкласти, а тепер віддавати майже задарма».
На Привокзальному ринку шкала цін справді вражає. Відбірна бульба — 2 – 1,80 грн за кілограм, трошки менша — 1,50 грн, а в перекупників — 1, 20 грн.

«З кожним роком розумію, що займатися вирощуванням картоплі невигідно. У нас цього року чималенький урожай, але, щоб виправдати витрати та щось заробити, треба везти товар десь південніше, там цьогоріч недорід», — розмірковує пан Іван з Городні.
Чатують на ще більший обвал цін приватні підприємці. Адже на цьому зможуть навесні «наварити» чималу копієчку.

«Аби зараз були хоч якісь державні заготівельні овочів, щоб люди могли збути свій урожай та бути впевненими, що у магазинах продається наше, рідне, а не імпортоване», — говорить бабуся Ольга, котра привезла декілька кілограмів картоплі з Чернігівського району.

Україна здавна славиться своїми чорноземами та працьовитими людьми. Та є одна проблема: немає світлої голови, яка всім цим розумно розпорядилася б.

Наталія ІВАЩЕНКО



Теги:картопля, ціни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar