реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Змагання із самбо під прапорами "Свободи"

26 січня в Ніжині відбулися змагання з бойового самбо серед юних спортсменів 2000-2004 років народження. У турнірі взяли участь близько 50-ти юнаків із міст Ніжин, Чернігів та Прилуки. Захід відбувся з ініціативи та підтримки Ніжинської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

У турнірі взяли участь команди з Ніжина („Спартак”), Чернігова („Панкратіон”, „Спартак”), Прилук (міська федерація рукопашного бою). До складу суддівської бригади увійшли спортсмени з Києва та інших міст. Слід зазначити, що спортсмени Прилуцької міської федерації рукопашного бою взяли участь у змаганнях завдяки меценатській підтримці Прилуцької організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Змагання відкрив голова Ніжинської міської організації ВО «Свобода» Ігор Смаль. У вступному слові до учасників турніру свободівець нагадав про юнаків, яким присвячено цей захід. «Кожен із тих трьох сотень хлопців, які стали на захист рідної землі від большевицьких загарбників, був не набагато старший за вас. Комусь із них не було й 16-ти років. Це були ще гімназисти, школярі, але кожен із них проявив волю, силу духу й добровольцем пішов воювати за Україну», – зазначив націоналіст.

За словами Ігоря Смаля, кожен із учасників нинішніх змагань сильний духом і гідний пам’яті своїх старших побратимів-крутянців. «Усі не можуть бути переможцями цього турніру, але вже сама участь, зусилля, яке кожен із вас доклав до себе, до свого тіла й характеру – це варто пошани», – звернувся до юнаків свободівець. Націоналіст підкреслив, що в наш час, дякувати Богу, немає потреби йти й захищати Україну ціною свого юного життя, але це не значить, що змагатися за Україну не потрібно. «Зараз кожного дня, кожної миті триває боротьба за Україну, за ту Україну, про яку мріяли герої-крутянці, і кожен із вас працею над собою, дисципліною, здоровим способом життя, гарними успіхами у навчанні зможе показати, що він – українець, що він гідний пам’яті тих хлопців», – наголосив Ігор Смаль.

Також присутній на змаганнях депутат Ніжинської міської ради від ВО «Свобода» Володимир Боровик зазначив:
«Цьогоріч спливає 95 років із того дня, як кількасот ніжинських студентів та школярів стали в бій проти загону большевиків, аби стримати московську навалу. Знаючи, що їх чекає вірна загибель, юнаки самовіддано пішли боронити незалежність Української Держави. Саме тому націоналісти проводять сьогодні змагання, покликані розвивати стійкість, міцність і силу юнаків. І саме тут, у Ніжині, учасники сьогоднішніх змагань мають як ніхто відчути дух своїх попередників та наснагу до боротьби за Велику Україну».

Переможців і призерів змагання нагороджували: депутат Ніжинської міської від ВО „Свобода” Володимир Боровик, багаторазовий призер змагань із дзюдо 1980-х років свободівець Олександр Тищенко, представник адміністрації Ніжинського механічного заводу, при якому діє спортивний комплекс «Спартак», та Михайло Галата.

Володимир Боровик відзначив, що ВО «Свобода» виступає з ініціативою проведення таких патріотичних змагань щорічно і на всеукраїнському рівні. «Націоналісти традиційно підтримують починання юних спортсменів. Адже лише здорова, фізично й духовно сильна нація може розбудувати і захистити свою, Богом дану землю», – наголосив депутат.

Світлини з заходу можна переглянути за посиланням: https://plus.google.com/u/0/photos/110993670625828839846/albums/5838184043823963073

Прес-служба Ніжинської міської організації
ВО «Свобода»



Теги:крутянці, свобода, самбо, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar