реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Зі Львівщини на Чернігівщину приїхала делегація Залізної бригади вшанувати загиблого командира

У ніч з 12-го на 13-те серпня з території 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького (постійне місце дислокації – місто Яворів Львівської області) виїхала делегація на Чернігівщину, щоб взяти участь у вшануванні роковин загибелі в зоні АТО офіцера Валерія Бондаренка, вклонитися могилі свого бойового побратима, підтримати його безутішних маму, молоду вдову, маленьку донечку та запалити лампадки й покласти квіти від Яворівщини.

У село Попівку Новгород-Сіверського району, що на Чернігівщині, з Яворова поїхали старшини рот Залізної бригади Юрій Голосай, Володимир Петруха, замкомвзводу Олег Чопик, командир відділення Степан Трубич, друзі сім’ї Бондаренків – Тетяна Базюк, Сергій Паньо, Тетяна Ковба. Про це розповідає сайт Західна інформаційна компанія

За словами Тетяни Базюк, їй досі не віриться, що вже немає в живих життєрадісного й доброго Валерія; що його дружина Тетяна, яку він дуже кохав, овдовіла; а маленька Евеліна, якій зараз всього 3,5 рочка, осиротіла – так і не набувшись з люблячим татусем.

«Їдемо вклонитися могилі свого ротного, капітана Валерія Бондаренка, який був для нас не лише командиром, а й братом. Загинув Валерій геройською смертю, до останнього подиху залишився вірним присязі народові України», – мовив старшина роти Юрій Голосай.
У коментарі власкорові IA ZIK керівник громадської організації «Яворовий край» Роман Станько (в минулому – офіцер) сказав, що 13 серпня, о 12 годині в селі Попівці, що на Чернігівщині, біля могили ротного із Залізної бригади, капітана Валерія Бондаренка відбудеться панахида з нагоди роковин загибелі героя (його поховано біля батька).

«І не гоже було б, аби з Яворова, де Валерій ніс службу, жив, де його любили й поважали люди, не приїхали бойові побратими й друзі. Хоча це – дуже далека дорога, але, переконаний, що з Божою поміччю делегація встигне на панахиду й уклониться від імені всього яворового краю герою, який за любов до Вітчизни заплатив життям», – наголосив Роман Станько.

Нагадаємо, що Валерій Миколайович Бондаренко народився 15 вересня 1989 року в селі Попівці Новгород-Сіверського району Чернігівської області. У 2010 році закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями механізованих підрозділів».

Дата та місце загибелі: 14 серпня 2014 р., місто Лутугино Луганської області. Звання: капітан. Посада: командир роти. Підрозділ: 24-а окрема механізована Залізна бригада імені Данила Галицького.

Обставини загибелі: пав смертю хоробрих 14 серпня 2014 року під час виконання завдань в зоні АТО біля міста Лутугина Луганської області – внаслідок артилерійського обстрілу.

Указом Президента України № 593/2014, від 15 липня 2014 року, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.



Теги:яворів, Новгород- Сіверський район, російсько- українська війна, лутугино, Попівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar