реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Жукля: церковний конфлікт провокують регіонали та московські попи

Покидавши свої парафії у свято Головасіка ( усікновення глави Іоанна Предтечі), десяток священиків УПЦ Московського патріархату на чолі з депутатом-регіоналом приїхали сьогодні "навертати у лоно" жуклянську парафію, яка перейшла до УПЦ Київського патріархату. Певна річ, батюшки виконували не волю Божу, а архієрейську, адже з доброго дива ніхто не кине свою паству у святковий день. Тільки за наказом. Згори. І гора та не Божа, а Болдина, де розташовано у Мазепиних палатах (!) резиденцією керуючого єпархією.

У Покровській церкві Жуклі у той час звершував Божественну Літургію настоятель протоієрей Ілля Бідняк. А селяни просто таки не пустили непроханих гостей до свого храму! Нарешті не побоялися ні депутата, ні батюшок. Після закінчення богослужіння десяток промосковських батюшок вступили в дискусію з одним прокиївським. Як підсумок -- регіонали пообіцяли штурмувати непокірний храм...

Сайт Чернігівської єпархії УПЦ Московського патріархату понаписував лукаві вимисли на адресу керівника відділу у справах релігій обласної адміністрації Віктора Молочка та жукленця -- киянина Василя Устименка, якого назвали навіть заступником міністра. Мовляв, це вони змусили людей перейти до Київського патріархату. Проте, ні Молочка, ні Устименка не було помічено сьогодні в Жуклі, коли селяни загородили прохід попам Московського патріархату. Тож давно б пора зрозуміти, що проблема не в якихось міфічних підбурюваннях, а в тому, що люди не хочуть бути бидлом. Навіть церковним.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (4)
avatar
1
Пора зрозуміті Василю і іншим що хм залишилося шикувати не довго рівно три місяці. напевно ви від того і не знайдете собі покою, від думки про те що вам скоро кінець і ще з більшою сило виливате бруд який накопичений у вас в середині на оточубчих.
avatar
2
Пора зрозуміті Василю і іншим що їм залишилося шикувати не довго рівно три місяці. Напевно ви від того і не знайдете собі покою, від думки про те що вам скоро кінець і ще з більшою сило виливате бруд який накопичений у вас в середині на оточуючих.
avatar
3
Алєксєй, я так і не зрозумів, кому кінець і хто шикує?
avatar
4
Аноніму Алєксєю -- через три місяці буде 13 грудня. Тож ви це про що?
avatar