реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Життя без туберкульозу

У Щорському районі триває акція «ВІЛ та туберкульоз стосуються кожного». Цього року вона приурочена до двох дат – Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначався 23 березня та Дня пам'яті померлих від СНІДу - 18 травня.

У центрі уваги соціальної служби – насамперед люди, яких не минули ці тяжкі, але несмертельні недуги. Вони мужньо протистоять ним, і наш обов’язок – допомогти, насамперед, жінкам та дітям. Цій категорії соціальні працівники допомагають вирішувати житлові проблему, проблеми з оформлення документів на соціальні виплати, а іноді – і документи громадянина України. Також надаються консультації зі збереження здоров'я, юридичні послуги, і все – абсолютно безкоштовно.

Важливою частиною роботи з попередження небезпечних хвороб є поширення соціальної реклами та проведення просвітницьких заходів. Такі заходи вже проведено в школі-інтернаті «Казка» для дітей з кризових сімей, попереду – виїзна робота по селах.
У всіх цих справах соціальним працівникам допомагають волонтери. Про все повідомив Андрій РУДЧЕНКО із центру соціальних служб для молоді.




Теги:соціальні служби, туберкульоз, Щорський район, кризові сім'ї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar