реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Жителів Чернігівщини хвилює порушення майнових прав

Проблеми у відносинах з БТІ, відділами земельних ресурсів та архітектури, порушення прав землевласників, майнові відносини в сім‘ї, проблеми ЖКГ – такі питання найчастіше турбують мешканців Чернігівщини. Про це свідчить результати моніторингу Чернігівського громадського комітету захисту прав людини.

За словами керівника організації Віктора Тарасова, через соціально-економічну кризу, бюрократичні й корупційні перепони, реорганізацію органів, що займаються реєстрацією речових прав на нерухоме майно, громадяни часто звертаються до правозахисників за допомогою з проблем оформлення прав користування або власності на житло та земельні ділянки, проблем приватизації гуртожитків, протидії незаконним забудовам тощо. В той же час в жителів сільської місцевості найчастіше виникають питання щодо порядку використання земельних ділянок, орендних відносин та оформлення спадщини.

Загалом же мешканці Чернігівщини, особливо селяни, скаржаться на правову необізнаність та відсутність кваліфікованої й доступної юридичної допомоги.

Вирішити ці проблеми покликаний Центр правової інформації та консультацій, який надає безоплатну правову допомогу громадянам, поширює інформацію про реалізацію майнових прав тощо.

Центр правової інформації та консультацій працює щоденно з 10.00 до 17.00 за адресою: м.Чернігів, 14000, вул.Горького 57/1; телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532.



Теги:правова інформація, захист прав, майнові права


Читайте також



Коментарі (0)
avatar