реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Жінки Криму вийшли проти російської окупації

У майже 1000 населених пунктів Криму десятки тисяч жінок створили сотні живих ланцюжків вздовж доріг та автотрас із українськими та кримськотатарськими прапорами і гаслами за мир та цілісність країни.

Антивоєнна акція проходила за ініціативи кримськотатарських жіночих організацій і за погодженням із Меджлісом, однак у ній взяли участь жінки різних національностей, повідомляє Радіо Свобода.

Такі ж акції за єдність України пройшли в Мелітополі та інших населених пунктах Херсонщини, де компактно живуть кримські татари.

За словами координатора пікетів, члена Меджлісу Еміне Авамілєвої, за попередніми даними у них взяли участь від 15 до 20 тисяч кримчанок. Акції пройшли без ексцесів, лише під Судаком російські козаки, які супроводжували військові автомобілі, лаялися на жінок і показували непристойні жести.

У Євпаторії близько 300 жінок зібралися з лозунгом "Ми за мир!" та виступили проти війни, "військ Путіна", референдуму "під дулом автомату".

Акція пройшла без інцидентів, багато водіїв сигналили в підтримку, в кінці акції мужчини привітали жінок квітами, повідомляє Євромайдан SOS.

У Сімферополі відбувся політичний мітинг. Люди вигукували "Референдуму - бойкот!", "Крим - не Россия!", "Слава Україні! Героям Слава!" "Слава украинской армии!" та співали гімн. Також на мітингу було багато кримських татар.

На виїзді із Сімферополя по Ялтинській трасі стояли люди з плакатами, мітингуючи проти війни. Українська правда



Теги:татари, Україна - Росія, російська окупація, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar