реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

«Згадайте праведних гетьманів: Де їх могили?»

— із сумом і гіркотою запитував себе та сучасників Тарас Шевченко на сторінках поеми «Гайдамаки». Справді — де?, — звернувся до учасників презентації власної книги «Гетьманські могили» відомий антрополог, керівник наукової комісії з вивчення поховання Ярослава Мудрого Сергій Сегеда. — Чи збереглося місце останнього спочинку славетного гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного? Які таємниці криються довкола поховання Богдана Хмельницького — очільннка Національно-визвольної війни українського народу 1648—1657 років? Як сталося, що гетьман Петро Дорошенко був похований у далекому ПідмосковТ? Де упокоївся Іван Мазепа і чи збереглася його могила? Чому життєвий шлях останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського завершився на похмурих Соловках?»
Це далеко не повний перелік запитань, відповіді на які читач знайде на сторінках книги. Її презентація відбулася у рамках чернігівського книжкового ярмарку «Світ книги» де «Інформаційно-аналітична агенція «Наш час» презентувала громадськості свої нові видання. Агенція започаткувала декілька книжкових серій, серед яких – «Невідома Україна» та «Українська мілітарна історія».
— «Невідома Україна» – зазначила представник видавництва Ніна Слюсаренко, — проект абсолютно оригінальний. Всі книги створюються на замовлення агенції, спеціально для проекту і містять унікальні матеріали та фотографії, переважна більшість яких ніколи не публікувалися. У проекті ви знайдете розповіді про надзвичайні відкриття українських дослідників у галузі історії, культури та науки, до цього часу відомі тільки вузькому науковому загалу. Автори серії – провідні вчені, яскраві журналісти, краєзнавці, психологи та педагоги.
Унікальний науково-популярний проект «Українська мілітарна історія» охоплює військову історію всіх народів, які проживали у різні часи на теренах України. Проект складається з багато ілюстрованих книжкових серій: «Стратегікон», «Плацдарм», «Жива історія», «Історія на дотик», а також книжок для дітей різного віку. Проект розрахований не лише на істориків та реконструкторів, а й на пересічних читачів».
Олександр ЯСЕНЧУК







Теги:мілітаризм, невідома Україна, Т. Шевченко, гетьмани


Читайте також



Коментарі (0)
avatar