реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Землевласники з міської ради

У забудовника з “Нашого краю” Желдака майже 2 га землі. Його однопартієць Коваленко має 2,4 тис. кв. метрів нерухомості. Дружина ресторатора Осіковська задекларувала найбільший автопарк.

Найбільше землі у депутата від партії “Наш край” забудовника Ігоря Желдака. Він задекларував 5 земельних ділянок, загальною площею 1,9 га.

Згідно аналізу декларацій журналістами ЧЕСНО, Желдак очолив п’ятірку багатіїв з-поміж депутатів міськради за рівнем заощаджень.

На другому місці серед землевласників ради однопартієць Желдака депутат перевізник на маршруті Київ-Чернігів від к-р “Дружба” Володимир Коваленко. Він також володіє 5-ма земельними ділянками, але загальною площею 1 га.

Замикає трійку лендлордів депутат від БПП Василь Білогура. У власності його родини майже 0,6 га землі. Земельні ділянки площею 9 та 3 сотки належать дружині депутата, а 46 соток належать матері депутата.

"Це майно близьких мені людей. Мені треба пригадати декларацію, щоб відповісти на питання про призначення цієї землі. Ви можете написати офіційний запит і я вам відповім. Я відкритий до спілкування", - пояснює Білогура.

Найбільше нерухомості у депутатів від “Нашого краю” та “Радикальної партії”

Депутат від “Нашого краю” Володимир Коваленко, який входить до трійки лендлордів, має найбільшу площу нерухомості. Вона складає майже 2,4 тис. кв. метрів.

У депутатки від “Радикальної партії” Наталії Осіковської 14 об’єктів нерухомості, загальною площею майже 1,4 тис. кв. метрів.

Як відомо, чоловік Осіковської є співвласником пивоварні Bierwelle у Чернігові та мережі ресторанів ("Хряк", "Robata", "Buddka Bar"). Також відомо, що депутатка фінансує своїми коштами діяльність “Радикальної партії”.

Майже 1 тис. кв. метрів нерухомості у забудовника та найбільшого землевласника Ігора Желдака.

Троє депутатів - Максим Черненок та Богдан Ткаченко від “Нашого краю” та Жанна Шерстюк від “Радикальної партії” мають приблизно однакову кількість нерухомості - дещо більше півтисячі кв. м.

Депутати віддають перевагу німецькому автопрому

Найбільший автовласник у Чернігівській міськраді “радикалка” Наталія Осіковська, яка входить до ТОП власників нерухомості. В її власності 14 автомобілів.

Серед них 3 легкові автомобілі MERCEDES-Benz, вантажні автомобілі та причепи.

У власності родини Володимира Коваленка 13 транспортних засобів, з них 10 автобусів та 3 легкові автівки.

Mercedes-Benz S 500, Toyota Land Cruiser 200 належать Ользі Ситій, яка проживає спільно з декларантом, але не перебуває з ним у шлюбі та УАЗ 3151 1980 року випуску, яка належить депутату.

Лендлорд Ігор Желдак володіє 5-ма автотранспортними засобами. З них два легкові автомобілі Volkswagen Touareg 2013-го та 2014-го року випуску та 3 причепи, в тому числі “причіп пчелопавільон”.

Хто з депутатів найбільш щедрий на позички?

Найбільший позичальник депутат від БПП Андрій Дериземля, сума його позички третім особам складає майже 1,2 млн грн. При цьому заробітна плата Дериземлі складає лише 89 тис. грн.

Депутат відмовився пояснити журналістам, кому й навіщо позичив таку велику суму коштів:

«Я нікому нічого не пояснюю, так що вибачайте. Я не знаю, хто ви, я такої інформації стороннім людям не надаю».

Депутатка від “Радикальної партії” Жанна Шерстюк позичила третім особам 380 тис. грн. Це всі грошові активи депутатки. Її дохід від заняття підприємницькою діяльністю становить 118 тис. грн.

Шерстюк також повідомила журналістам, що такої інформації телефоном незнайомим людям не надає.

«Мені треба дивитися в очі, розуміти з ким я розмовляю... За телефоном можу відповідати не я і це не ви можете бути..», - припускає депутатка.

Журналісти запропонували їй зустрітися з чернігівським кореспондентом, але й після цього відповідь була негативна:

Наразі я не можу коментувати вам цю ситуацію.

Біля 300 тис. грн. позичив депутат від БПП голова бюджетної комісії Олександр Тарасовець. Як відомо, він увійшов до ТОП-5 найбагатших депутатів в раді за рівнем доходів та заощаджень.

Боржники Чернігівської ради - чому депутати позичають?

Найбільшим боржником в Чернігівській міськраді є депутат від “Нашого краю”, який пішов з бізнесу в чиновники, Максим Черненок. Він заборгував майже 8 млн грн.

Родина Черненка взяла в борг у декого Едуарда Лисенка кошти у 2014-му та 2015-му роках й досі не повернула.

На 2 млн грн. менше депутат від БПП Роман Старіков, який зараз очолює КП “Зеленбуд”, винен ПАТ "Родовід банк" та Чернігівському районному відділу державної виконавчої служби у вигляді виконавчого збору.

700 тис. грн. заборгував депутат від “Батьківщини” Іван Бакшун.

Журналістам ЧЕСНО депутат пояснив, що взяв кредит для бізнесу і ще його не виплатив.

Майже 600 тис. грн. боргу у задекларувала депутатка від БПП Інни Левченко. Це кошти, які позичив ще у 2005-му році її чоловік у ПАТ "Приватбанк".

Це у чоловіка квартира була в кредиті, тепер банк її продав і так.. банку залишилося виплатити певну суму.

«Сума навіть менша від вказаної, бо там перерахували.. Взагалі ця квартира до мене не має жодного відношення, бо вона була в нього ще до шлюбу», - пояснює борг Левченко, яка працює вчителем.



Теги:БПП, Радикальна партія, рух Чесно, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar