реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Партію Ляшка офіційно фінансують Осіковські

"Радикальна партія" не надто охоче показувала своїх донорів протягом перших трьох кварталів. Складно повірити, що всеукраїнська партія із парламентським представництвом та двома тисячами місцевих депутатів отримала: 1,5 млн грн приватних внесків на своє функціонування за рік

Чернігівщина є базовим регіоном для цієї партії, тож не дивно, що найбільше грошей — більше мільйона гривень — надійшло саме із цього регіону. 60 % від усіх задекларованих радикалами надходжень, було отримано від донорів, які проживають саме в Чернігові

Про це йдеться в матеріалі громадського руху «Чесно», повідомляє сайт ПіК

Найбільш помітною групою тут є група родини Осіковських.

436,2 тис. грн виділила Тетяна Губська, яка в реєстрі юридичних фірм значиться керівницею двох фірм Осіковської — ТОВ "Київський шлях" та ТОВ "НВП "Чернігівпарксервіс"

116 тис. грн виділила на розвиток своєї партії Наталя Осіковська, депутатка Чернігівської міськради від РПЛ

Окрім фірм Наталі Осіковської, Губська очолює ПП "Інтерсівербудконтракт", що належить чоловікові чернігівської депутатки Андрію Осіковському.

Втім, за словами самої внескодавиці, гроші вона заробляє не у фірмах Осіковських, а як фізична особа-підприємець:

Тетяна Губська керівниця фірм Осіковських: "Я с 2009 года занимаюсь бизнесом - это раньше был магазин, скажем так, по продаже питания. Сейчас в сфере обслуживания, ресторанный бизнес"

Тетяна Губська пояснила, що найбільше їй подобаються у радикалах "ихние идеи, которые они несут людям — поступки, идеи", щоправда які саме — назвати відмовилась. За її словами, просто "было желание перевести эти деньги".

Зауважимо, що партнером Осіковської у фірмах ПП "Мікас" та ПП "Будмірантарінвест" є Геннадій Конєв. У шостому скликанні він був помічником тоді ще "бютівця" Віталія Чепиноги. На той час "Радикальної партії" не існувало, а Олег Ляшко був одним із політичних партнерів Тимошенко.

Ще цікавішим є зв'язок Наталі Осіковської із групою "Континіум", заснованої нардепами з групи "Воля народу" Степаном Івахівим та Ігорем Єремеєвим (останній помер у 2015 році).

До жовтня 2016 року Осіковська очолювала ПП "Кристал", що займається оптовою торгівлею та ресторанними послугами. Всі троє співзасновників підприємства (Антон Бугайов, Людмила Литвінюк та ТОВ "Нафтопродукт-інвест-сателіт") пов'язані між собою та виводять нас на бізнес-групу Івахіва-Єремєєва.

Перший з них, Антон Бугайов — у чинному скликанні Верховної Ради був помічником Ігоря Єремєєва. Основний статутний капітал ТОВ "Нафтопродукт-інвест-сателіт" сформовано трьома фірмами: ТОВ "Континіум", а також ТОВ "Спецпроект-капітал" та ТОВ "Спецпроект-перспектива". Серед співвласників двох останніх підприємств значиться все той же Антон Бугайов. Третя співзасновниця ПП "Кристал" Людмила Литвінюк водночас є керівницею та співвласницею ТОВ "Спецпроект-перспектива".

Примітно, що ПП "Кристал" досі зареєстровано у Чернігові за адресою вул. Київська, 74. У цій же скромній приватній садибі прописані ледь не всі фірми Осіковських, зокрема уже згадані ТОВ "Київський шлях", ТОВ "НВП "Чернігівпарксервіс" та ПП "Інтерсівербудконтракт".

У коментарі руху ЧЕСНО Осіковська пояснила, що компанія ПП "Кристал" була створена з метою розвитку мережі заправок WOG, але у зв'язку зі смертю Ігоря Єремеєва ці плани не було втілено у життя. Роль чинної депутатки міської ради, за її словами, була виключно управлінською і не має жодного стосунку до політики:

"Эта компания заходила в Чернигов, она здесь присматривала себе площадки для строительства АЗС, у них были планы определенные и в принципе они одну площадку реализовали у нас, есть такая West Oil Group (WOG). Мои функции касались развития, подготовки документации и должны были бы касаться именно как руководителя этого предприятия. На тот момент, когда изменилась ситуация в компании, в этом просто отпала необходимость. Это не имеет отношения ни к каким партийным вопросам"



Теги:Осіковські, рух Чесно, фінансування Ляшка, Чернігівська міська рада, РПЛ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar