реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Зеленський призначив регіонала і українофоба

Президент Володимир Зеленський призначив Віталія Комарницького головою Луганської обласної державної адміністрації.

Відповідний указ від 5 липня оприлюднено в неділю на сайті президента.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба президента, у неділю Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Луганської області представив Комарницького як нового голову Луганської ОДА та вручив йому службове посвідчення очільника регіону.

“Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. Ми зараз пролітали з паном Дональдом Туском (Президент Європейської ради. – Ред.), бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не лише через війну, а й через те, що ніхто цим не займається. Я вас вітаю. На вас у нас велика надія”, – наголосив президент.

Комарницький подякував за довіру та зазначив, що виконання поставлених завдань є реальним.

“Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою та допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити й більше працювати”, – сказав він.

Нагадаємо, раніше блогер і журналіст Денис Казанський оприлюднив інформацію про те, що головою Луганської ОДА хочуть призначити ексрегіонала й українофоба Віталія Комарницького.

Казанський зазначив: “Призначення голів ОДА, схоже, стає серйозним фейлом нової влади. Якщо в списку кандидатів у нардепи від “Слуги народу” ми справді бачили в основному нові обличчя або взагалі маловідомих людей, то на чолі областей тепер ставлять відверто токсичних персонажів із похмурим бекграундом.

В Одесі тепер за губернатора стрьомний металобрухтник, пов’язаний із місцевими сепаратистами. Але ще веселіша ситуація в Луганській області. Там главою ОблВЦА призначено колишнього депутата Луганської обласної ради від Партії регіонів Віталія Комарницького.

Щоб зрозуміти весь цимес цього призначення, досить просто згадати, чим займалася Луганська облрада навесні 2014 року. А вона тоді відверто підтримував збройні формування ЛНР і записувала звернення до Верховної Ради з вимогою визнати антиконституційний референдум 11 травня.

Сам Комарницький відомий своїми досить дрімучими, українофобськими поглядами. Він відкрито шкодував із приводу проголошення незалежності України в 1991 році, вважав, що незалежність стала наслідком “хуторянської ідеології” і молов схожі дурниці.

Але навіть якщо закрити очі на українофобію і підігравання сепаратистам, абсолютно незрозуміло за які заслуги Комарницький взагалі потрапив на таку посаду. Що нового може запропонувати нещасній Луганщині заштатний регіонал, який протирав штани в облраді на третіх ролях та служив ректором в одному з найкорумпованіших луганських ВНЗ?



Теги:Реванш, регіонали, Луганськ, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Вам що нічого робити, тільки грязь лити. А чому ви мовчали 5 років пограбування України Порохоботами (напевне самі до них відноситесь). А чому мовчали про те, що не всі категорії посадовців можновладців підпадають під дію Закону про люстрацію (пан Порошенко займав при Янику посаду Міністра і нічого). Тож сопіть тепер собі в тряпочку і сприймайте життя як воно є. Краще б висвітлювали життя пенсіонерів, "покращення" їхнього життєвого рівні, матерів, які мають дітей, переселенців та т.п.
avatar