реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Зеленський поки що не звільняє Гончарука

У новорічному телезверненні до народу Володимир Зеленський багато говорив про необхідність єднання нації. Президент закликав кожного українця задатися питанням: «Хто я?». Минуло два тижні, і виборці цілком можуть запитати тепер уже у «слуг народу»: «Хто ви, панове?».

Незрозуміла поїздка Зеленського до Оману, підвищення зарплат міністрам, вкидання в медіа так званих «плівок Гончарука«, на яких людина з голосом, схожим на голос прем'єр-міністра, не зовсім схвально відгукується про президента, бутафорська заява прем'єра про його відставку, яка послідувала за ним - все це залишає більше питань, ніж дає відповідей. Передусім - про «нові обличчя», яких у владу привів із собою Володимир Зеленський.

Президент, який застряг в телевізорі

Вісім місяців тому під час інавгурації новий президент Зеленський обіцяв українцям показати нову якість політики. Без брехні, без корупції і з урахуванням інтересів усього суспільства. Хто б тоді міг собі уявити, що буквально за півроку команда глави держави буде незграбно виправдовуватися через поїздку свого шефа на новорічні свята до Оману. Як колись команда президента Петра Порошенка, який інкогніто літав відпочивати на Новий рік на Мальдіви.

Виявилося, що сам Зеленський і його оточення комфортно почуваються тільки в рамках телевізійного формату. Запилити креативний відосік в Instagram, записати атмосферне новорічне звернення або дати організувати інтерв'ю акторові серіалу «Слуга народу» - це те, чим володіє Офіс президента бездоганно.

Завдання складніші - наприклад, ефективно комунікувати зі суспільством, пояснюючи відпочинок шефа в Омані, або ж оперативно реагувати на виклики, які постають перед суспільством (як у випадку зі збитим помилково Іраном українським Boeing), команда Зеленського ледве впорується. Ще складніше виявилося пояснити людям підвищення зарплат міністрам.

Так, більшість українців можуть із задоволенням під олів'є і шампанське послухати виступ президента Голобородька у виконанні актора Зеленського. Але коли йдеться про інтереси держави, вони хочуть бачити мудрого, впевненого в собі і своїй країні рішучого лідера. Відсутність такого породжує хаос в державі, поширює розбрід і хитання у владі і зрештою може привести до розвалу президентської команди, а потім - і країни. І чим раніше це усвідомить Зеленський, тим краще буде і для нього, і для його команди, і для України.

Хто хоче посварити президента з прем'єром?
Не встиг прем'єр-міністр Олексій Гончарук ладом дати пояснення з приводу підвищення зарплат міністрам, як у нього з'явилася нова проблема. У мережу злили запис, як стверджується, його розмови з міністрами фінансів, економіки та представниками Нацбанку. Обговорювалася економічна ситуації в країні.

Під час бесіди чоловік з голосом, дуже схожим на голос Гончарука, зізнається в тому, що сам він - юрист і «профан в економіці», а ось у президента Зеленського взагалі «туман в голові», тому главі держави доводиться буквально все розкладати по поличках. Протягом двох днів після появи запису Гончарук заперечував можливість свого відходу з посади. На третій же день вирішив погратися у відставку - направивши відповідну заяву не до Верховної Ради, як належить за законом, а президенту Зеленському. Інакше як шантажем назвати цей крок не можна.

При цьому питання, хто і навіщо намагається посварити Володимира Зеленського та Олексія Гончарука, зливаючи записи в інтернет, залишається відкритим. Олігархи, які нібито загрожують Гончаруку? Росія, яка намагається запустити маховик дестабілізації всередині української держави? Маю велику надію, що відповідь на це питання ми скоро все ж отримаємо. Адже від цього залежить майбутнє не тільки прем'єрства Гончарука і президентства Зеленського, а й країни.

Сергій РУДЕНКО, Дойче велле



Теги:Оман, уряд Гончарука, команда ЗЕ, перемога Зеленського, Сергій Руденко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar