реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Зеленський не зірвав візит американців...

Учасникам, які наприкінці тижня думали, що поїдуть до Німеччини в понеділок вранці, у п'ятницю вдень повідомили, що плани змінилися.

І Блінкен, і Остін сіли у військові транспортні літаки C-17 рано-вранці в суботу на Об'єднаній базі Ендрюс в Меріленді і піднялися в повітря, зберігаючи секретність своєї місії.

Ця таємниця зберігалася приблизно до половини дев'ятигодинного польоту до Польщі.
У суботу вдень під час прес-конференції у столиці України Зеленський у явно неспрограмованому виступі оголосив, що Блінкен та Остін прибудуть до Києва наступного дня.

Незабаром після цього з каюти Остіна у вантажному відсіку С-17 вийшов високопоставлений представник оборонного відомства і дещо зніяковіло повідомив трьох репортерів, які супроводжували міністра оборони, що президент Зеленський зірвав прикриття операції, і майбутнє поїздки неясно.

Проте чиновники Пентагону передбачили безліч непередбачених обставин, і витік деталей секретної поїздки був одним із них.
Тож літаки двох членів кабінету міністрів полетіли далі.

Після прибуття до Польщі рано-вранці у неділю пан Блінкен та пан Остін сіли в автомобілі та переїхали через кордон з Україною, щоб розпочати 11-годинну поїздку на поїзді до Києва.
Їх супроводжували лише кілька співробітників, а їхнє місцезнаходження відслідковувалося хвилина за хвилиною у військово-тактичному оперативному центрі США в Польщі.

Поки секретарі перебували на шляху до Києва, високопосадовець Держдепартаменту та високопоставлений представник оборонного відомства запропонували журналістам у Польщі попередньо ознайомитися з тим, що Блінкен та Остін пропонуватимуть панові Зеленському.

У чиновників не було жодної інформації про те, чи морські піхотинці охоронятимуть посольство в Києві, коли воно знову відкриється, але вони додали, що Байден планує швидко призначити посла, який очолить посольство.
The New York Times



Теги:Україна - США, команда ЗЕ, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar