реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Байден подзвонив Зеленському

Судячи з короткого повідомлення радника з питань з національної безпеки Джейка Саллівана, Президент Байден подзвонив Володимиру Зеленському спеціально для того, щоб заспокоїти його напередодні своєї зустрічі з Путіним 16 червня у Женеві.

Метод заспокоєння - особисте запрошення до Білого дому "цього літа - після того, як він [Байден] повернеться з Європи". Президент України і справді останнім часом наговорив багато зайвого з точки зору Штатів, тому вони вже не могли не реагувати.

Цікаво, що на сайті президента України про цю розмову повідомляється з посиланням на "керівника Офісу Глави Української держави Андрія Єрмака". І текст дуже розлогий, мабуть, написаний його ж радником Подоляком. Бракує хіба що абзацу про те, що президента Зеленського під час візиту до Вашингтона буде супроводжувати Єрмак.

Лаконічніший твітер президента Зеленського радісно повідомляє, що їхня зустріч має відбутися у липні. Хоча, як вище сказано, цього літа - це не обов'язково у липні. Принаймні, поки не озвучена дата візиту - запрошення не може вважатися остаточним.

Сподіваюся, що з Єрмаком-Подоляком чи без них, але візит президента України до США справді відбудеться цього літа. І що він справді буде продуктивним і корисним - перш за все для національних інтерсів України.
Принаймні, попередній президент України Петро Порошенко теж похвалився, що "робив усе можливе, щоб сприяти організації візиту на вищому рівні, бо це вкрай потрібно для зміцнення стратегічного партнерства між нашими країнами. Про це ж говорив минулого тижня на зустічі з американськими сенаторами".

Напевно він думає, що американцям з Байденом вдасться не просто вгамувати Зеленського у питаннях внутрішньополітичної боротьби, але й поставити на шлях істинний у питаннях проведення реформ, відмови від корупції, а також відмовитися від відступальної політики у відносинах з російськими агресорами.

Згадалося, як радник Єрмака Михайло Подоляк нещодавно заявляв, що зустріч Байдена з Путіним буде не настільки важливою як майбутня зустріч з Путіним самого Зеленського...

Володимир ГОРБАЧ



Теги:російсько - українська війна, Байден, Україна - США, команда ЗЕ, Єрмак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar