реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Збільшення дефіциту бюджету свідчитиме про неефективність уряду – Валерій Асадчев

«Заявлене урядом збільшення дефіциту Бюджету- 2012 на 7, 7 млрд грн, (фактично – на 10%) для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення свідчить про неефективність уряду і абсолютну відсутність планування», – переконаний експерт з бюджетної політики, заступник голови парламентського комітету з питань бюджету IV скликання, представник Української народної партії Валерій Асадчев.

За його словами, «замість того, щоб кожен рік викидати мільярди на погашення різниці за теплову енергію для населення треба нарешті розпочати перехід до індивідуалізації опалення».
«Сьогодні кошти на погашення різниці за теплову енергію для населення – це оплата втрат, які бувають через прориви в землі у кілометрових теплотрасах. Тож, очевидно, що народ ніколи не зможе платити за це, а держава абсолютно нічого не робить», – зауважив Асадчев. Між тим, за його словами, «світовий досвід доводить, що перехід на індивідуалізацію опалення дає економії у 2-6 разів». «Щоб перейти на індивідуальне опалення все що треба – повести таку політику: отриманий кредит пустити на закупівлю і встановлення індивідуальних обігрівачів, і віддати їх у розстрочку на 10 років», – радить представник УНП.
«Сформоване ж нині збільшення дефіциту скоріш за все буде погашатися через взаємозаліки, а отже під 30-40 відсоткові «відкати», – припускає Асадчев.


Прес-служба УНП


ДОВІДКА


Вале́рій Миха́йлович Аса́дчев народився 14 липня 1953 року в Києві. Дитинство пов"язане з селищем Радуль Ріпкинського району Чернігівської області.
У 1977 році закінчив Київський політехнічний інститут (інженер-технолог) та Київську консерваторію ім. П. Чайковського (хоровий диригент).
У 1997-му — юридичний факультет Національного університету ім. Т. Шевченка. Кандидат економічних наук (2003).
• 1977-1991 — Інженер-технолог дослідного заводу Інституту електрозварювання ім. Є. Патона.
• 1991-1995 — Депутат Московської райради в Києві, заступник голови райради.
• 1995-1998 — Голова держадміністрації Московського району Києва.
З 1998 року — член Народного Руху України. З 1999-го — член центрального проводу Української Народної Партії (до 2003-го називалася Українським Народним Рухом).
У 1998-2002 — Народний депутат України 3-го скликання від Народного Руху України.
Голова підкомітету з питань бюджету АР Крим, органів місцевого самоврядування та формування місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради з питань бюджету. З 1998 року — викладач курсу «Бюджетна система України» в Київському славістичному університеті.
• 2002-2006 — Народний депутат України 4-го скликання, обраний по виборчому округу № 220 м. Київ. Блок Віктора Ющенка «Наша Україна». Заступник голови Комітету з питань бюджету.
З травня 2006 року по березень 2010 року - голова Полтавської обласної державної адміністрації.
З 2010 року — голова секретаріату Української народної партії.








Коментарі (0)
avatar